Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja, Suomen Kalakasvattajaliitto 40 vuotias


*********************************************************
Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
11.4.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Porolle EU:n nimisuoja
2. Suomen Kalankasvatajaliitto 40 vuotias
3. Murumuikut
*********************************************************
Paliskuntain yhdistys ry. on aloittanut kunniakkaan projektin ja aikoo saada aikaiseksi EU:n nimisuojauksen poron lihalle. He hakevat SAN (Suojattu Alkuperänimitys) sertifikaattia joka edustaa nimisuojajärjestelmässä vaikeinta kategoriaa. Vaikka me olemme kalaruoan ystäviä, me haluamme tukea hanketta ja yhdistyksellemme on luvattu antaa tarvittava apu ja vinkkejä omalle hankkeellemme saada nimisuojat nieriälle, muikulle ja mateelle. Poron liha sekä kuivattu ja kylmäsavustettu sekä puolivalmisteista poronkäristys mainitaan Paliskuntain
yhdistys ry.:n hankkeessa.
**********************************************************
Kuluvan keväänä täyttää Suomen kalankasvattajaliitto 40 vuotta. Ensim-
mäseksi puheenjohtajaksi liitto valitsi eduskunnan puhemies Kauno
Kleemolan, mutta hänen kautensa jäi lyhyeksi sillä hän kuoli yllättäen
vuonna 1965. Noina liiton alkuvuosina Kalankasvattajaliitto aloitti
mittavan kampanjan silloin sateenkaarirauduksi nimetyn kalan tunne-
tuksi tekemiseksi. Niinpä 2.11.1965 liitto aloitti järjestämällä maistiais-
tilaisuuden Hotelli Marskissa ja tilaisuuteen saatiin kunniavieraaksi
Presidentti Urho Kekkonen. Tilaisuuden huipentumaksi voitaneen sanoa
uuden nimen antamista sateenkaariraudulle. Sormensa pelissä oli myös
Kustaa Vilkunalla. Hän löysi Kalevalasta säkeet, jotka vahvistivat
uuden nimen käyttöönottoa. Näin kala sai nimen kirjolohi ja kummik-
si Presidentti Urho Kekkosen.
**********************************************************


MURUMUIKUT

600 g keskikokoisia muikkuja
pienen sitruunan mehu
suolaa
valkopippuria

Muruseos:
4 viipaletta hapanleipää
30 g voita
2 valkosipulinkynttä
raastettua sitruunankuorta

1 Aseta puhkotut uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta kalat
suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jätä maustumaan joksikin
aika.

2 Valmista kalojen maustuessa muruseos. Leikkaa leipäviipaleista
pois kuoret, murenna leipäviipaleet monitoimikoneessa. Sulata rasva
pannulla, lisää leipämuruset, murskatut valkosipulinkynnet ja lisää
halutessasi vähän raastettua sitruunankuorta. Kuumenna ja sekoita.

3 Jaa muruseos kalojen päälle tasapuolisesti ja kypsennä ruokaa
200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Lisukkeeksi:

Tee notkea perunamuusi jauhoisista perunoista, lisää seokseen 2
keltuaista ja jaa muusi annosvuokiin. Pinnalle voit moksauttaa
muutaman voinokareen.
Kuumenna perunamuusiannokset uunissa ennen tarjoamista.

Hyvää Pääsiäistä ja kevään alkua,

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2598671
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net