Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
27.4.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi

-------------------------------------------------------------

Tässä tiedotteessa:
1. Tervehdys Etelä-Amerikasta
2. Vappusillit ja vappuhuumoria vuosien takaa

-------------------------------------------------------------


On mukavaa kun jäsenistömme avartaa maailman kuvaa, jonka jälkeen suomalainen kala maistuu.

TERVE HEIKKI,
KALARUOKATERVEISET ON TANNEKIN TULLEET, MATKAA MENNYT TAHAN
ASTI HIENOSTI, KALAA TAALLA ON KYLLA TARJOLLA, MUTTA KALLIIN
PUOLEISTA - EILEN SOIN JOTAIN PASTAA TAYTETTYNA ILMEISESTI
SARDELLITAHNALLA, IHAN HYVAA, MUTTA PIRUN SUOLAISTA. TAALLA
ONKIN SITTEN SYKSY JA KUULEMMA VERRATEN KYLMA + 16, PILVISTA,
BRASILIAN PUOLI OLIKIN SITTEN IHAN TOISTA, MATKA JATKUU PARIN
PAIVAN KULUTTUA POHJOISEEN MENDOZAAN (VIINITILAT) JA SIELTA
ANDIEN YLI SANTIAGO DEL CHILEEN JNE, OHJELMAA RIITTAA AAMUSTA
ILTAAN TAI YOHON.
A.A.

-------------------------------------------------------------


Tähän aikaan vuodesta painaa Vappua päälle. Joitakin vappuisia vitsejä jäsenemme sallinevat ja siihen väliin parit suolaiset ohjeet:


Viina on turmelus, mutta kangaspuut kestää.

Gastronautti on mies joka kaappaa koneen Kuubaan.

Joudunko nyt vankilaan kun rikkinäisestä housuntaskusta portsarille varaamani hilut valahtivat kinttuihin.

Moraalin laadulla ei ole väliä, kunhan se on korkeatasoista.

Tarjoilija, pari kylmää drinkkiä perseen ympärille vielä ennen valomerkkiä.

Tarjoilija, minun merianturastani puuttuu korkolappu.

Lontoon pihvinsyöjäkaartilla Yrjö-sulkeiset.

Syyhypunkkarin tuntee siitä, että se aina raapii.

Poliisi ratsiassa katsahdettuaan promillemittariinsa:
- no ei teillä paljon päätä pakottanut!
- no ei vielä.

-------------------------------------------------------------

SILLI A LA RUSSE

1 sokerisuolattu Islannin silli
1 kananmuna
1 suolakurkku
1 punajuuri (keskikokoinen)
1 sipuli
4 rkl kaprista
4 rkl sinappimajoneesia
tilliä ja persiljaa

1. Perkaa ja fileoi silli. Viipaloi fileet. Keitä kananmuna ja hienonna se.

2. Paloittele suolakurkku ja etikkapunajuuri pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli

3. Pursota sillifileiden päälle sinapilla maustettu majoneesi.

4. Pane sillin ympärille tarjoiluvadille omiksi ryhmikseen kurkku ja punajuuri
sekä kapris, muna ja sipuli.

-------------------------------------------------------------

Juo vain rakkaani kuin kala, kunhan juot samaa ainetta kuin se.

Jos todella aiotaan suojella Helsingin vanhoja rakennuksia, on viipymättä lakattava suojelemasta Helsingin vanhoja arkkitehtejä.




--------------------------------------------------------------------------------


SILLITARTAR

1 – 2 matjessillifileetä ( noin 120 g)
1 iso kiinteä päärynä
1 punasipuli
2 rkl silputtua ruohosipulia
valkopippuria

1. Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna päärynä
( tai hapahko omena) sekä sipuli. Sekoita ainekset yhteen.

2. Lisää hienonnettua ruohosipulia ja valkopippuria.

3. Nosta tarjoilukulhoon tai peitä seoksella pienet paahdetut
ruisleivät.

Vappu ilman yrjöä on kuin sepeliä sukassa.

Oikein lämpimiä kevätpäiviä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2598657
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net