Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 24, 2004 Kuningas lohi


*********************************************************
Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
11.6.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Kuningaslohi
2. Kirkaslieminen lohikeitto
*********************************************************
Syöhän sitä paremman puutteessa sianlihat ja kananmunatkin, sano savolainen. Ohessa kuitenkin kalaruoan ystäville lohesta muutamia vuosien varrella tietokoneen kovalevylle jääneitä lainalaisuuksia:

- ota tai pyydän ostaessasi lohta ruodot mukaan (liemeen päät ilman
kiduksia, vatsapalat, nahka ja ruodot)
- paista lohta aina nahkapuoli alaspäin, äläkä liian kuumalla, tulee
puisen makuinen
- loimulohi ei saa ”hikoilla” (sopiva loimutuslämpö on kun voit pitää
kämmentä kalan ja tulen välissä 2 – 3 sekuntia)
- graavatun lohen säilytys kesäolosuhteissa onnistuu upottamalla
graavattu fileepala 12 % suolaveteen, 1 litra vettä/ 120 g merisuolaa
- muista graavatessa, että suola tuo vettä ulos lohifileestä (osmoosi
ilmiö) ja sokeri nopeuttaa suolautumista sekä estää nesteen poistu-
mista
- lohiruuissa ei ole syytä käyttää voimakkaita mausteita.
**********************************************************
KIRKASLIEMINEN LOHIKEITTO ja Lapinpuikula

Ruotoja
Fileetä 100 – 150 g /henkilö
Porkkanaa
Sipulia
Tilliä
Mustaa pippuria
Lapinpuikulaperunaa
Suolaa

1. Ruodot huuhdotaan, katkotaan sopivan kokoisiksi, kattilaan mahtuviksi
paloiksi ja laitetaan kattilaan kylmään veteen.Lisätään porkkanaa,
sipulia ja tilli.

2. Kuoritaan vaahto pois ja lisätään kokonaiset pippurit. Annetaan kiehua
noin 10 minuuttia.

3. Liemi siivilöidään ja annetaan laskeutua.

4. Pestyt Lapin puikulat lisätään kuorimatta kuutioituna liemeen.

5. Keitetyistä ruodoista irrotetut kalanlihat ja fileekuutiot lisätään ja
keitetään 6 – 8 minuuttia

KEITTOA EI SUURUSTETA.


Vaihtelevaa pilvisyyttä ja alavilla mailla hallaa

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2598672
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net