Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 26, 2004 Tullutta postia


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
27.6.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Verkkoon tullutta postia
2. Madekeitto
*********************************************************
Moi Hessu ja muut Suomen kalaruoan ystävät. Palstoillamme on käyty keskustelua erikoisista kalaruoista. Minun kohdallani tuo tapahtui Pietarissa jossa ravintolassa oli tarjolla "Laatokan haita". Maku ei ollut kovin erikoinen mutta hintaa annokselle kertyi 15 dollaria. Venäläisethän luottavat yhä enemmän dollariin kuin euroon! t.A.N.

Laatokan hai kuulunee reliktikaloihin?

Kysymys siitä, mikä on kalaverkon käyttöikä, kerron verkon kyllä kestävän 22 vuotta. Viritin ensimmäisen verkkoni Pälkäneveden Kankahuvenlahteen vuonna 1982, Kun menin sitä kokemaan, se oli jostain syystä vajonnut pohjaan 17 metrin
syvyyteen ja siellä se yhä on. Hyvää kesää! Martti Huhtamäki

Käy ainakin, Martti, ne kalat noukkimassa niistä verkoista.
Allekirjoittaneelle jäi v. 2001 viidestä verkosta kaksi jään alle pyytämään
kalaa koko talvikaudeksi. Virtaava vesi vello niin lähellä, ettei sinne ollut
menemistä. Seuraavana Vappuna verkoissa ei ollutkaan kaloja vaan fosiileja.
***********************************************************
Valmistin madekeiton joka myötäili Jaakko Kolmosen ja poikan-
sa toimittamaa Maakuntien kalaruoat ohjetta.

Madekeitto (Jaakko Kolmonen)

1 l perunalohkoja
kilon made
2 l vettä
1 sipuli
10 maustepippuria
1 l maitoa
30 g voita

1. Perattu kuolinjäykkä nyljetty made paloitellaan noin tikkuaskin kokoisiksi
paloiksi.

2. Kattilaan humautetaan perunanlohkot jotka peitetään vedellä ja tämän
päälle asetellaan mateen palat.

3. Kuoritaan muodostunut vaahto pois.

4. Lisätään sipulilohkot ja maustepippurit.

5. Kun madepaloista irtoaa ruodot, ne otetaan reikäkauhalla pois
keitoksesta ja siivotaan irti ruodoista. Kalan lihat takaisin keittoon.

6. Lisätään maito ja voinokare, eikä enää keitetä kuumalla tulella.

7. Lisätään myös mahdollinen maksa, joko erikseen keitettynä tai
jo olemassa olevaan keittoon.

Lisäsin vielä kuivatillia keiton pinnalle makua antamaan ja hyvä
tuli eikä tahtia haitannut vanha myytti kesämateen huonoudesta.

H.K.


Vaihtelevaa pilvisyyttä,

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602477
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net