Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
8.7.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
1. Vapaa-ajan kalastus
*********************************************************
Saalispäiväkirja oli pikkuisilla tarralapuilla, jotka hävisivät ennen ylös-
kirjausta. Kaiken kaikkiaan säät ja kalansaaliit ovat olleet kehnon-
laisia.
18.6. Päivänä jolloin suurin odotuksin koin ensimmäistä, edellisenä
ehtoona laskemaani verkkojattaa Haukivuoren Kyyvedestä, sain
saaliiksi yhden (1) mateen. Sen valmistusohjeen kalaruoan ystävät
saivatkin toissa viikolla.
Juhannusviikolla 21 – 27 päivien välisenä aikana verkoista löytyi
kuhia (5 kpl), ahvenia (3 kpl) ja yksi hauki. Se mikä teki onnellisen
olon oli, että kovinkin humuspitoisesta Kyyvedestä sain peräkkäisinä
päivinä kaksi siikaa. Syvyys oli 4 – 5 m ja paikka syvänteen reuna.
Nämä ihanuudet olivat tarttuneet 55 mm verkkoon, jolloin kalojen
painon saattoi olettaa olevan ½ kg paikkeilla. Illalla saunan jälkeen,
fyysisesti väsyneenä savusiika teki kauppansa ja tyttäreni Lotta,
12 v, pyysi sitä lisää kun olin ensin pöydän sitä hänelle haarukalla
syöttänyt. Eipä siinä grillimakkaran perään tarvinnut huudella.
Tätä tiedotetta laatiessa on palattu Helsingistä ja viisi verkkoa on
pyytämässä ns. välivedessä. Ne ovat hyvin ankkuroitu ja erilaisilla
purtelo- ym. polilla verkot lepäävät pinnan alla kahden metrin syvyydessä. Kyllä jännittää mitä huominen tuo tullessaan.
*********************************************************
SAVUSIIKAA MÖKKIRANNASSA

Veneessä tainnutettu ja verestetty siika todetaan ensin kuolinjäykäksi.
Sen jälkeen se avataan ja erityisen huolellisesti puhdistetaan ( esim.
lainataan äidiltä tiskiharja) pois munuainen, joka sijaitsee selkärangan
suuntaisena kalan vatsaontelossa.
Siikaan, sen vatsaan ja ulkopuolelle, ripotellaan reippaanlaisesti meri-
suolaa ja koko helahoito kääritään pergamiinipaperiin.
Kolmen tunnin suolaus riittää ½ kilon siialla, jonka jälkeen siitä pyyhi-
tään irtosuolarakeet pois ja se on valmis savustukseen.
Kermaviili höystettynä ruohosipulilla ja lisukkeena uusia eteläsavolaisia
perunoita kruunaa aterian ja takaa syvän yöunen aitassa.


Aurinkoisia aamuja

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2454561
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net