Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
15.7.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Ukkoskuuro järvellä
2. Kalloo tulloo, sano savolainen
3. Graavisäyne
*********************************************************
”Moisio olisi sopiva laitos minne sinut pitäisi sulkea”, sanoi vaimoni
minulle. Olin hetkeä aiemmin tullut pyydyksiltä, suoraan ukkosmyrskyn silmästä ja litimärkänä. Pyysin saada ottaa pari 55 mm verkkoa mukaan sinne Moisioon. Hän myöntyi pyyntööni, mutta lisäsi: ”Ja pitkäsiima laitoksen henkilökunnalle”.
Moisio on mielitautihoitolaitos, joka sijaitsee Mikkelin kupeessa.
Anekdootti. Tutustuin `72 Moision ylilääkäriin Kivi Lydeckeniin, samana vuonna kun Mauri Miettinen valittiin Suomen Eduskuntaan. En kuitenkaan silloin soittanut hänelle kysyäkseni tautitilaani. Oli hupaisaa soittaa Moision sairaalaan ja pyytää keskusta yhdistämään Kivelle.
*********************************************************
9.7. Perjantai
Verkkojatta välivedessä noin 2,5 – 3,0 metrin syvyydessä veden
pinnan alla ja verkkojen korkeus 1,80 m. Verkot on ankkuroitava
huolella, etteivät jää tuulelle ja veden virtauksille altiiksi, mutta
helpot ne on kokea.
Saalis: 1 säyne.
10.7. Lauantai
Saalis: pohjaverkoissa 3 kuhaa, made ja lahna.
12.7. Maanantai
Saalis: 1 säyne.
13.7. Tiistai
Verkot laskettu karikon reunaan noin 4 metrin syvyyteen.
( Kala venkuiloo matalassa veessä, sanoi savolainen tuttava.
Saalis: 3 kuhaa, hauki ja ahven.
14.7. Keskiviikko
Saalis: 2 kuhaa ja 1 ahven
15.7. Torstai
Saalis: 3 ahventa ja 2 kuhaa
Ilman lämpötila 14 C ja veden 18 C ( metrin syvyydessä)
KALLOO TULLOO.
*********************************************************
GRAAVATTU SÄYNE

1 yli kilon säyne (miel. kookas)
merisuolaa
sokeria
reilusti tilliä

Valmistus: tainnuta ja verestä kala. Liota sitä 2-3 tuntia kaivovedessä.
Fileeraa säyne, jätä nahka. Merisuolaa ja sokeria fileen lihapuolelle
sekä reilusti esim. kuivatilliä. Fileet vastakkain ja koko hoito tiukkaan pakettiin kylmään. Paketti on syytä suojata vaikkapa tyhjällä
muovipussilla, ettei fileistä irtoava vesi valu jääkaapin muihin
ruokatavaroihin.
Seuraavana päivänä graavisäyne on valmis. Avaa kääre, rapsuta veitsen terällä irtosuolarakeet pois ja aloita siivutus leikkaamalla graavia fileen pyrstöa kohti. Näin tehden ruodot eivät välttämättä katkea, eivätkä ne aiheuta damaattisia kokemuksia jäämällä hampaiden koloon.


Kuurottaista sadetta

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478677
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net