Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
23.7.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Verkkokalastuksesta yleensä
2. Kala kadoksissa
3. Kanttarellikuha ja perunannaperoita
*********************************************************
Tietoa on kirjoista luettu ja ambitio on voimakas. Viimeisin hankinta oli kolme metriä korkea, tuplapitkä ja 50 mm silmäkokoinen verkko. Vaimo souti ja itse pidin huolta selkeistä argumentaatioista. Myöhemmin tehtiin rauha ja kylpeä ropsautettiin saunassa.
Tärkeää on ankkuroida verkot hyvin josta seuraa, että verkoilla kalastajan veneessä on huomattava määrä erilaista rekvisiittaa. Riittävän painavat pohja-ankkurit (luonnonkivet), kymmeniä metrejä tukevaa köyttä, varapuikkareita (joista yritän päästä eroon), verkot paljuissa, kaloja varten mieluimmin kannellinen, puhdas astia. On pelastusliiviä, sadevaatteita, äyskäriä ja airoja. Kolme metriä korkea verkko on syytä laskea huolellisesti, mieluiten ylä- ja alapaula käsien läpi juoksuttaen, eikä missään tapauksessa veneessä seisoen. Jota en tosin tee matalemmillakaan verkoilla. Erityisesti väliveteen lasketut verkot on ankkuroitava hyvin, sillä yön aikana tuulen suunnan muututtua tuloksena on todella hankala sotku. Riittävä määrä saada jäämään verkko väliveteen on asettaa
keskimäärin kolme välikohoa verkkoa kohti. Tuplapitkään luonnollisesti kuusi välikohoa. Oppia ikä kaikki.
********************************************************
Nopea sään lämpeneminen sai kalan käyttäytymään omalaatuisesti. Sateella ja tuulella se nousi mataliin vesiin, mutta nyt ”kesän”vihdoin alettua pakeni syvänteisiin.
16.7. Perjantai
1 kuha
17.7. Lauantai
Raitista ilmaa
18.7. Sunnuntai
2 ahven, 1 kuha ja 1 säyne
19.7. Maanantai
4 lahnaa
20.7.Tiistai
2 kuhaa, 1 hauki
21.7. Keskiviikko
1 hauki
22.7. Torstai
1 lahna
23.7.Perjantai
1 kuha, 1 lahna
Tätä kirjoittaessa (perjantaina) vajaan kilon kuha oli verkkojatan syvässä päässä, noin seitsemässä metrissä.
*********************************************************
KANTTARELLIKUHAA JA PERUNANNAPEROITA

1 kuha nahattomana fileenä
½ litraa kanttarellejä
mustaa pippuria myllystä
2 dl ruokakermaa ( rasvaa 15 %)
1 sipuli
voimariinia

1. Siivotut sienet paiskataanaistinpannulle ja kun neste irtoaa lisätäännokare
voimariinia ja silputtu sipuli.
2. Annetaan kypsyä 10 minuuttia jonka jälkeen seoksen päälle asetellaan kevyesti
pippuroidut kuhafileet.
Tänä aikana ovat nohevan emännän perunat kypsyneet, eikä nälkäisen kalastajan tarvitse kauan kukuilla kun ruoka on valmis. Eikä muuta kun syömään ja ruokalevolle verkkokeinuun.
********************************************************


Aurinkoenergiaa.


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2455502
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net