Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO

24.8.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi

*********************************************************

Tässä tiedotteessa:

1. Ei merta edemmäs kalaan

2. Saalispäiväkirja

3. Harrin kuha

*********************************************************

Älä mene merta edemmäs kalaan pitää edelleen sananmukaisesti paikkansa. Kaksi kuhaa piti nostaa pahinpaan nälkään peräkkäisinä päivinä kotirannasta ja käydä samalla reissulla kokemassa kahden kilometrin päässä lähes tyhjiä (lapsen kämmenen kokoisia lahnoja)verkkoja, ennen kuin äly hoi älä jätä. Miksi polttaa bensaa ja huudattaa moottoria suomalaisessa järvimaisemassa kun kaksi sataa metriä soutamalla saat kuhia mökkirannasta ja kuhan nahaton filee maksaa kivijalkapuodissa 24,00 e/ kilo. Sitä ei saa ennen kuin vedet kylmenevät. Silmämääräisen arvion mukaan Kyyveden kuhaa Haukivuorella saa 6 – 7 m syvyydestä
vielä syvemmän haudan reunalla.

**********************************************************

Helsingissä käynnin ja parin työpalaverin jälkeen takaisin kesämaisemiin ja kalaan. Eikä tuo kesämaisema paljon ollut muuttunut. Tätä kirjoittaessa lämmin kesäsade ropisee niskaan.

14.8. La

Laskematon määrä lahnoja (kaksi lämminsavustukseen)

15.8. Su

2 kuhaa

1 ahven

3 lahnaa

16.8. Ma

3 kuhaa

2 ahventa

1 hauki

lahnoja

17.8. Ti

1 kuha

18.8. Ke

1 kuha

1 ahven

LAHNOJA

19.8.To

1 kuha

4 haukea

LAHNOJA

20.8.

(välipäivä)

21.8. La

1 kuha

1 ahven

22.8. Su

1 kuha

23.8. Ti

3 pientä kääpiöytynyttä lahnaa

24.8. ke

Voimakas länsituuli. Verkoille illalla.

Ei mainittavaa saalista.



10 – 15 verkkoa ollut likoamassa jotka joka toinen päivä nostettiin

ylös.

********************************************************

HARRIN KUHA


1.Kilon kuha tempaistaan ruodottomaksi ja nahattomaksi fileeksi.

2. Fileet paneroidaan vehnäjauhoissa ja suolassa sekä paistetaan
kypsiksi voissa.

3. Uunivuokaan laitetaan kermaa ja tilkkanen kalalientä (niin, että kuhafileet
peittyvät) ja vuoka laitetaan uuniin, lämpötila 150 astetta.

4. Haudutus sen verran että kerma alkaa osoittaa kiehumisen merkkejä.

5. Keitetyt perunat ja ruisleipää tarjolle ja eiku syömään.

Ohjeen lähetti vuonna 2003 Harri ”kala” Matikainen, erikoistoimittaja, Liperi.

Kuivahkoa syksyä,

Heikki Karjalainen

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2598651
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net