Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
3.9.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Wiljam Pyyn kalareissu
2. Näykkään kuhapata
*********************************************************

Moikka Heikki ja muut kalaruoan ystävät!
Olin vielä viikon maaseudun rauhassa Näykkään kalamaisemissa Iisalmen takana 30 km. itään. Itikat olivat vähentyneet ja illat pimentyneet. Viikon aikana virvelöin 12 kuhaa ja 8 haukea alle 2 kg, mutta syötäviä kyllä: savukalana ja graavina on se vuan peijakkaan hyvvee !
Sienetkin jopa pullisteli koriin ja tatit oli tosi puhtaita, eipä asukkaat olleet vielä vuokrakorteeria hankkineet.
Tultuani kaupunkiin kävin torilla (Töölö) ja siellä oli hurrisilakkaa häkään kuoletettu 32 kpl kilossa, mutta oli tosi kova pettymys jälleen. Voiko savusilakat pilata totaalisesti? Vetisiä mustia mörriköitä mistä nahka lähtee vain moottorisahalla, niin oli totaalisesti liimautunut kiinni ja mahat aivan mustaa mönjää, harmi! 2,80 ekua meni hukkaan kun ne maistuivat isoisän jalkarätiltä, sen minkä uskalsin maistaa, jotenka hyvät HURRIT ja EU, veitte meiltä syömäkelpoiset silakat.

Wiljam Pyy (oma mielipide)
**********************************************************

NÄYKKÄÄN KUHAPATA

2kpl 800g kuhaa fileriotuna

4 filettä laitetaan isoäidin puhdistettuun rautapataan missä
on sulatettu klöntti voita. Pippurisuolataan ja peitetään
mustanviinimarjapensaan lehdillä. Pari-kolme dl kermaa.
Haudutetaan nuotiolla, että kerma saostuu kastikkeeksi
tulesta riippuen puolisen tuntia. Puoli litraa pilkottuja
tatteja, iso sipuli silppuna, 50g voita, freesataan ja
maustetaan: hiukkasen sokeria suolaa valkopippuria ja
tämä lisätään fileiden päälle.

Lisänä tillivedessä keitetyt uudet perunat.
Sitten murkinoimaan.

Keittiömestari, cordon bleu

Wiljam Pyy

**********************************************************
Edellä oleva mielipide on siis hallituksemme jäsenen, Wiljam Pyyn, oma
mielipide. Mainittakoon, että ruotsalaiset ovat hakemassa EU:n nimisuojaa silakalle josta me olimme yhteydessä Maa- ja metsätalousministeriöön pari vuotta takaperin. Silloin meille ilmoitettiin, että älkää hakeko sillä silakalla on niin huono maine EU:ssa. Kiistaa maittemnme välillä on syntynyt silakan määritelmästä: meillä silakka muuttuu silliksi kun sen rasvaprosenttimäärä ylittää 10 %. Ruotsalaiset taas laskevat selkänikamista milloin se on silli ja milloin silakka.
Heikki

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602153
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net