Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
7.9.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Saalispäiväkirja
2. Muheva makrillipannu
3. Kotisivujen valmistus
*********************************************************
24.8. Ti
Voimakas länsituuli, ei verkoille.
25.8. Ke
1 taimen
1 lahna
Sateinen kesä kirkasti Kyyveden vettä, joka muuten on hyvin humuspitoinen, joka taas johtuu Kyyveden kuulumisesta Mäntyharjun vesistön latvavesiin ja siihen juoksee vettä yhdeksästä eri suuruisesta joesta ja purosta Pieksämäen ympäristön soilta, spekuloi hän. Iloinen pienehköstö taimenesta( 700g) ja vielä iloisemnmaksi sen teki kun sai sen itsekkäästi syödä.
26.8. To
2 lahnaa
Aamun lämpötila kello kuusi oli +5 astetta.
(Kalamies odottaa märän ja huonokalaonnisen kesän jälkeen viileitä
syyssäitä ja vesien kylmenemistä)
27.8. Pe
1 taimen
1 lahna
Kuten totesin, ne uivat pareittain
28.8. La
Upeat
1 kuha ja
1 taimen
Kalat konttiin ja ”isolle kirkolle”.
*********************************************************

MUHEVA MAKRILLIPANNU
(4 annosta)

1 kg kokonaisia makrilleja tai 1 pkt (400 g) pakastettuja makrillifileitä
3 sipulia
1½ rkl voita
2 kalaliemikuutiota
1 tölkki( 400 g) kokonaisia tomaatteja
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua persiljaa
½ sitruunaa
suolaa, pippuria

1. Puhdista ja fileoi kokonaiset makrillit tai sulata fileet. Puolita ne.

2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Paista rasvassa miedolla
lämmöllä laakeassa kattilassa.

3. Nosta kalat päälle ja lisää hienonnetut liemikuutiot. Lisää tomaatit
liemineen. Sirottele päälle tilli ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet. Keitä hiljalleen kannen alla n. 10
minuuttia tai kunnes kala on kiinteää.

Tarjoa keitetyn riisin ja leivän kera.
(ohjeen alkuperästä ei varmuutta)

Olen löytänyt tuoretta makrillia Helsingistä, Ruoholahden City-marketista. Suolaisen veden kaloista pitää muistaa, että se tuoksahtaa kun kotona avaa
paketin, mutta se on ominaistuoksu eikä pilaantuneen kalan lemu.
*********************************************************
Yhdistyksemme kotisivut ovat edelleen tekovaiheessa ja nälkä kasvaa syödessä. Kiitos, Pekka Muukka, sinulle ja kirjapainollesi Hgin Tattarisuolla, yhdistyksemme logoa kehtaa nyt esitellä. Kotisivut ovat työläät koska kaikki ne
yli 200 eri kalaruokaohjetta on saatava kaiken kansan luettavaksi. Tekijöitä kaivataan, mieluimmin pääkaupunkiseudulta.

Kuulakkaita syysaamuja!

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576854
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net