Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa


Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
16.10.2003 since 1996
*********************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Norjalaisen lohen invaasio Suomeen
2. Arabella ooppera 20.11.
3. Haukipyörykät
*********************************************************************************
Emme hyväksy norjalaisen kassilohen dumppausta Suomeen. Lohen tuonnin jatkuva kasvu uhkaa maamme oman maukkaan kasvatetun ja luonnon kalan markkinoita. Eikä norjalaisilla kalankasvattajilla mene hyvin. Ovatko he tulleet tiensä päähän, sillä siellä toimiva useiden norjalaisyhtiöiden emoyhtiö Pan Fish on mennyt konkurssiin? Koko kuluvan vuoden alkupuoliskolla on Norjassa hävinnyt kalanviljelystä ja –jalostuksesta lähes 2000 työpaikkaa.

Tilastotietoa:
- lohen tuontihinta Suomeen heinäkuun 2003 lopussa 1,98 €/ kg
- kirjolohen tuontihinta Suomeen heinäkuun 2003 lopussa 2,70 €/ kg
- tuotantokustannukset Norjassa 3,25 €/ kg
- norjalaista lohta tuotu Suomeen heinäkuun 2003 loppuun mennessä
6,4 milj. kg. Lisäystä edelliseen vuoteen + 42 %
- norjalaista kirjolohta tuotu Suomeen heinäkuun 2003 loppuun mennessä 4,4 milj. kg. Lisäystä edelliseen vuoteen + 144 %.
Luvut kauhistuttavat ja voi kuvitella suomalaisten kirjolohen kasvattajien ahdingon.
Lähde Kalastaja lehti 4/2003
**********************************************************
Aikaisempi infomme Arabella oopperalipputarjouksesta 33 € (normaali
56 €) tuotti hyvin. Lippuja 20.11.2003 esitykseen on myyty 66 kpl.
Tarjous jatkuu.
Töölön ala-asteen V A-luokan kannatusyhdistys on saanut 20 lippua
lisää ja myyntiaikaa 22.10. saakka.
Richard Straussin Aarabella oopperan juoni:

Köyhtynyt kreivi Waldner yrittää saada tyttärensä Arabellan rikkaisiin
naimisiin. Hyväksyykö tytär rikkaan Mandrykan, sillä Aabella on
rakastunut Matteoon. Straussin musiikki henkii keisarillisen Wienin
ilmapiiriä ja tanssikohtauksessa soivat valssisävelet.

Mukaan pääsee 20.11.2003 klo 19 esitettävään oopperaan ilmoittautumal-
la joko allekirjoittaneelle, Lotan isälle tai Pekon äidille


HAUKIPYÖRYKÄT II

500 g haukifileetä
2 dl kuohukerma
2 rkl voisulaa
2 keltuaista
2 valkuaista
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
ripaus cayennepippuria
sitruunamehua

Keittämiseen:
kalalientä
tillivarsia
1 lohkottu sipuli

Paistamiseen:
korppujauhoja
voi-öljyseosta

1. Paloittele haukifileet ja jauha ne monitoimikoneessa.

2. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot ja keltuaiset kermaan.

3. Lisää seos kalamassaan voisulan ja mausteiden kera. Käytä konetta varoen, ettei
massa juoksetu.

4. Kääntele vaahdotetut valkuaiset seokseen.

5. Muotoile taikinasta kahden lusikan avulla pyöryköitä ja kypsennä ne hiljalleen kiehuvassa kalaliemessä. Valmista ensin koepyörykkä ja tarkista mausteet. Kalapullat kypsyvät noin 4 – 5:ssä minuutissa. Nosta pyörykät reikäkauhalla liemestä.

Jos kypsennät kalapullat paistamalla, lisää taikinaan hieman korppujauhoja. Pyörittele pullat ennen paistamista korppu- tai vehnäjauhoissa ja paista voi-öljyseoksessa keskilämmöllä.

Tämä on toinen saamamme haukipyörykkäohje. Kookaskin hauki onnistuu valmistamalla sen fileestä pyöryköitä. Halutessa seokseen voi jauhaa mukaan rasvaisempaa kalaa, esim. lohta.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478660
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net