Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 45, 2004. Muikun savustus


KALARUOKAVERKKO jäsentiedote
4.11.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
__________________________________________________________

Muikun savustus on tarkkaa puuhaa. Lämpötila ei juurikaan saa nousta yli 60 asteen ja riippuen savustuslaitteistosta, sen savustusaika on 15 – 30 minuuttia.

Hyvää savumuikun ohjetta kaivataa EU- nimisuojahakemukseen, mikäli sellaista kenelläkään on koska se on niin makuasia. Paliskuntain yhdistys on jättänyt porolle EU-nimisuojahakemuksen ja ollessani puhelinyhteydessä heidän Matti Särkelään, itte, hän antoi ohjeen:
”Kertokaa asioista ympäri pyöreesti”. Pitäisikö siis muikun savustuksestakin kertoa ”ympäri pyöreesti”. Ainakin muikut on avattava (puhkottava) ennen savustusta, toisin kuin silakka. Luvialla muikut savustetaan vatsaa avaamatta.
Se ei kalan menekkiä edistä kun kauppaan lähtee tällaista tavaraa.
Samaa sähläystä harrastetaan Itä-Suomessa. Olen ottanut kantaa Kuopion kalatukun savumuikkuihin, avaamattomia. Samoin samaisen yrityksen kirjolohifileesiin, joissa on vatsaevät leikkaamatta. ”Se on b-filettä, valisti minua silloinen yhtiön myyntipäällikkö”. Otin asiasta selvää soittamalla Kalatalous- ja ympäristöinstituuttiin. He kertoivat, ettei sellaista luokitusta ole olemassa. Vatsaeväkeskustelun yhteydessä syy selvisi : jos kalaa fileidoidaan esimerkiksi 2 tn ja vatsaevä painaa 5 g, hyöty bisnekselle on huomattava kun vatsaevän maksaa
kuningaskuluttaja. Sama toimintapolitiikka on muikulla. Näin meitä kalansyöjiä kohdellaan.

Ensi viikoksi pyrimme saamaan loppuun osiosta Muikun kalastus. Viime viikkoiseen tiedotteeseen kaksi korjausta:

- muikkuverkot ovat nykyaikana monofiil-lankaa eikä monifiili

- liitetiedostona oli kolme kuvaa, joista yksi kuva verkkopyynnistä.

__________________________________________________________

Aurinko katoaa, syökää kalaa jossa on D-vitamiinia ja Omega 3-rasvahappoja

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602476
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net