Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu


KALARUOKAVERKKO jäsentiedote
5.12.2004.
Hyvää Itsenäisyyspäivää
kalaruokaverkko@hovinsalon.fi

Tässä tiedotteessa:

1. Fish and chips

2. Muheva makrillipannu

________________________________________________________________

Lontoon ovat perustaneet jo muinaiset roomalaiset – suon päälle

Thames-joen varteen. Liikkuessa esimerkiksi London Bridge`n alueel-

la (London wall) voi havaita vanhojen linnojen ja linnanmuurien jään-

nöksissä oudon punaisen kivikerroksen, ja aina määrätyllä korkeudella.

Se on kuulemma jonkin argeologisen määritelmän mukaan siltä ajalta,

jolloin Lontoota rakensivat roomalaiset. Havaita saattoi, että kesken

se heiltä jäi. Saman ilmiön saattoi panna merkille Wales`in puolella

Chestow linnan raunioilla käyskennellessä. Mistä on tullut tuo oudon-

värinen kivilaatu?
________________________________________________________________

Lontoossa käydessä Fish and chips-annos oli luonnollisesti nautittava.

Selvitettäessä mistä moinen annos koostuu, meille kerrottiin siinä

kalan olevan joko cod tai plaice (kampela?) tai haddock, joista

viimeksimainittu on yleisempi. Lehtevään taikinakuoreen käärittyä

koljaa, jota norjalaiset kuivaavat ja meillä Suomessa siitä koivun

tuhkan ja lipeän avulla valmistetaan lipeäkalaa. Humoristisin mielin

fish and chips`iä maistelimme. Lipeäkalasta taannoin kirjoitimme.

Lisukkeena Fish and chips- annoksessa oli chipsejä eli ranskanperu-

noita, vihanneksia sekä majoneesityyppinen kastike erillisessä kipossa.

Hinta vaihteli ollen 3,50 – 6,00 £ /annos.

________________________________________________________________

MUHEVA MAKRILLIPANNU
(4 annosta)


1 kg kokonaisia makrilleja tai 1 pkt (400 g) pakastettuja
makrillifileitä
3 sipulia
1½ rkl voita
2 kalaliemikuutiota
1 tölkki( 400 g) kokonaisia tomaatteja
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua persiljaa
½ sitruunaa
suolaa, pippuria



1. Puhdista ja fileoi kokonaiset makrillit tai sulata fileet. Puolita ne.

2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Paista rasvassa
miedollä lämmöllä laakeassa kattilassa.

3. Nosta kalat päälle ja lisää hienonnetut liemikuutiot. Lisää tomaatit
liemineen. Sirottele päälle tilli ja persilja. Mausta suolalla ja pip-
purilla. Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet. Keitä hiljalleen kannen
alla n. 10 minuuttia tai kunnes kala on kiinteää.

Tarjoa keitetyn riisin ja leivän kera.

(ohjeen alkuperästä ei varmuutta)

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602474
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net