Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

EU- nimisuojahakemuksen tilanne, Mätilevite


KALARUOKAVERKKO tiedote

12.12.2004 kalaruokaverkko@fishfood.f

Tässä tiedotteessa:

1. EU:nimisuojahakemuksen tilanne
2. Toimintasuunnitelma 2005
3. Jäsenprofiili
4. Mätilevite

_______________________________________________________

Aineistoa EU kalat tiedostossa on kohtuullisen paljon. Näistä muikkupaketti lähes valmis. Kokoamme tietoja, jäsentelemme sitä ja korjaamme tarvittaessa. Muikkusäilyke, josta kerroimme yhtenä ohjeena savumuikun ja rantakalan muikusta ohjeiden lisäksi, on vielä koevalmistamatta. Jahka sen tammikuussa valmistamme.

_______________________________________________________

Jäsenistömme koostuu keskimäärin 55- vuotiaista, ylemmän tutkinnon suorittaneis-ta, hyvin toimeentulevista miehistä. Life cycli asettuu sinne 33 ja 65 ikävuosien välimaastoon. 30 – 40 vuotiaita, niin miehiä kuin naisia tarvittaisiin enemmän.

Puheenjohtajaa kaivataan!

Jäsenemme ovat mukavuudenhaluisia sivustakatsojia. Ja koska emme edusta poliittisella kartalla oikeata emmekä vasenta siipeä, emmekä mene päin mäntyä kuten keskustalaiset, on meidän vaikea myydä aatettamme. Lisäksi Suomen kalatalous on omahyväinen ja riitainen. Jokainen kala-alan yrittäjä touhuaa omia aikojaan, purkittaa ja graavaa, toimittaa myyntiin jne. kalojaan. Meillä ei synny alan pienyrittäjistä yhteenliittymiä, jotka ajaisivat yhdessä tuotteidensa markki-
nointi- ja jakeluteitä. Tässä yksi syy miksi meiltä ei kertakaikkiaan saada kalaa-,eikä kalatuotteita EU:n markkinoille. Samasta syystä meillä ei haeta EU-nimisuojia, ja samasta syystä yhdistyksemme on vaikea saada yhteistyökumppaneita. Euroopan valtamaissa, Ranska, Italia, Espanja, esimerkiksi, on jo aikojen alusta oltu ylpeitä omista tuotteistaan ja niistä on haluttu kertoa muillekin.On koottu hyvät juustot, viinit yhteen ja suojattu ne halvoilta jäljitelmiltä.

Mikäli tämän tiedotteen lukija, varsinainen- tai tukijäsen, tai VIP-jäsen, olet kiinnostunut puheenjohtajuudesta tai hallituksen jäsenyydestä yhdistyksessämme, vastaa kyllä. Vuoden 2005 aikana pyrimme kokoontumaan kolme kertaa kevään ja kolme kertaa syksyn aikana.

_______________________________________________________

MÄTILEVITE

100g Creme Bonjoure tai vastaavaa tuorejuustoa

½ dl hienonnettua sipulia

valkopippuria

mustapippuria

hiukan ( 2 – 3 rkl) hienonnettua tilliä

1 dl mateenmätiä (kirjolohen, siian, muikun)

suolaa (varoen, koska mädissäkin on)

1.Sekoita juuston joukkoon hienoksi hakattu sipuli ja mausta pippurilla ja tillillä. Lisää joukkoon mäti.

2.Vaahdota kerma ja sekoita se juustopohjaan. Tarkista suola, älä peitä liialla
suolalla herkkää makua.
Tarjoa paahtoleivän tai tuoreen ruisleivän päällä.Tahna sopii myös uuniperunoiden lisukkeena.
Ohje on julkaistu aiemmin 18.12.2003, mutta julkaisemme sen jälleen kun se on niin oiva herkku näin ennen Joulua.

Rauhallista Joulun odotusta toivottaa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2454562
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net