Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.


10.2.2005 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi

*********************************************************

Tässä tiedotteessa:
1. Muikkusäilyke (EU)
**********************************************************************************
Seuraavista teko-ohjeista on tarkoitus etsiä EU-nimisuojavariaatio savumuikun
ja rantakalan lisäksi. Ohjeen mukaisia muikkusäilykkeitä ei vielä ole valmistettu.


I MUIKEA MUIKKUSÄILYKE

Ainesosat:
1 kg tuoreita muikkuja
400 g tomaattimurskaa
4 laakerinlehteä
16 maustepippuria
16 valkopippuria
1 dl tillisilppua
4 tl suolaa
4 tl sokeria
100 g voita



Valmistus:

1. Puhkotut muikut laitetaan merisuolaan yöksi. Huuhdotaan siivilän läpi.
2. Ladotaan kalat puhtaisiin, kuumuutta kestäviin lasipurkkeihin, väleihin
mausteita, tomaattimurskaa. Ei liian täyteen. Suljetaan purkit.
3. Asetetaan purkit vesihauteeseen kylmään uuniin. Uunin lämpö säädetään
120 asteeseen, jossa ne saavat kiehua 4 tuntia ja jäähtyä uunissa tunnin.
(Jäähtyessään muikkusäilykepurkit umpioituvat)
4. Siirretään säilöön +4 asteiseen kylmiöön.



II MUIKKUMAUKAS TOMAATTIKASTIKKEESSA

Tarveaineet:
1 kg pikkumuikkuja
3 rkl merisuolaa
jauhettua valkopippuria myllystä

Marinointi:
Puhkotut muikut annetaan maustua pippurimerisuolaseoksessa 4 tuntia.

Säilömiseen:
4 dl lähdevettä
2 dl viinietikkaa
1 dl sokeria
10 neilikkaa
4 laakerinlehteä
140 g tomaattipyreetä (2 purkkia)
100 g punasipulia
1 dl rypsiöljyä

Valmistus:

1. Ladotaan kalat puhtaisiin, kuumuutta kestäviin lasipurkkeihin, kaadetaan
purkkien pohjalle ja väleihin vedestä, etikasta rypsiöljystä ja mausteista
valmistettua kastiketta ja sipulirenkaita. Ei liian täyteen. Suljetaan
purkit.
3. Asetetaan purkit vesihauteeseen kylmään uuniin. Uunin lämpö säädetään
120 asteeseen, jossa ne saavat kiehua 4 tuntia ja jäähtyä uunissa tunnin.
(Jäähtyessään muikkusäilykepurkit umpioituvat)

4. Siirretään säilöön +4 asteiseen kylmiöön.



Yllä mainitut ohjeet on laatinut Keittiömestari Wiljam Pyy. Niissä on pohjana yhdistykselle alla kerrotun ohjeen mukainen " muikkusardiini".


MUIKEA MUIKKUSARDIINI
1 kg pieniä muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita

Kalat perataan ja laitetaan kerroksittain sipulirenkaiden ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin, tiiviskantisiin lasipurkkeihin. Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan. Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.
Purkin laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.

Ohjeen on yhdistyksellemme lähettänyt Espoolainen kalaruoan ystävä.
Hän kalastaa kesäisin Saimaalla.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2454558
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net