Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 
vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen


KALARUOKAVERKKO jäsentiedote
18.3.2005

Tässä tiedotteessa:
1. Muikun EU-nimisuojatilanne
2. Jäsenmaksut 2005
__________________________________________________________________________________
Olemme aloittaneet keskustelun muikun nimisuojakysymyksestä kahden Suomen johtavan
keittiömestarin kanssa. He ovat Eero Mäkelä ja Jaakko Kolmonen. Brysseliin lähetettävistä valmistusohjeista Muikun savustus, Rantakala ja muikkusäilyke saimme keittiömestari
Jaakko Kolmoselta seuraavanlaisen lisäyksen edellä mainittujen ohjeiden historiaan:

Muikun kohdalla vanha kansa huuhteli muikun pinnasta suomut pois ennen valmistamista. Rantakalan kohdalla se on erittäin tärkeätä. Muuten soppakattilan pohjalle laskeutuu iso määrä harmaita suomuja. Samalla suomut sameuttaa liemen.
Ennen vanhaan kun rantakalaa tehtiin paljon, lehmät oli myös usein ummessa tai sitten voi myytiin ja rahalla ostettiin sokeria ja muuta sellaista jota ei saatu omasta taloudesta.
Kerimäkeläiset vanhat kalastajat tekivät perinteisen rantakalan niin, että vettä tuli sen verran, että kalat juuri peittyiväti. Kun kalat olivat kypsiä, soppaan pannaan voita sen verran kun sitä syödessä käytettäisiin leivän päällä.
Syödessä osa leivästä topataan soppaan niin, että pinnalla oleva rasva mehustaa leivän.
Tolkuton voin käyttö on ylituotantoajan hulluutta.

Muikkujen tölkitys
Suomen suosituimmat tölkitetyt muikut ovat miedosti savustetut ja suolatut ja pelkässä rypsiöljyssä tölkitetyt. Niissä on muikun maku tallella ja niihin ei tympeenny.
Soromnoo, kaikkihan on hyvää mikä ei mene roskiin. Ei muutaa kun tosissaan EU-suojaa hakemaan.
Jaakko
__________________________________________________________________________________
Edellä mainittu Jaakko Kolmosen kommentti voin käytöstä rantakalan valmistuksessa pisti meidät harkitsemaan ohjetta uudelleen (Jaakko Rahola kommentoi myös) ja olemmekin ennen varsinaista tapaamista keittiömestareiden Kolmonen, Mäkelä, Pyy, ja mahdollisesti Veijo Vanamo, kanssa jäädyttäneet hakemuksen jättämisen. Se siirtyy huhtikuun 2005 puolelle. Tosin aiemmasta MMM:n virkamiesten kanssa asioinnnista on jäänyt se mieleen, että hakemus sisään ja sitten entraamaan.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601445
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net