Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
27.4.2005

KOTISIVUJEMME KÄVIJÄMÄÄRÄ 3000 YLITTYI 27.4.2005 KLO 12.29.
(sivut avattu 21.1.2005)
Tässä tiedotteessa:
Kalan savustus


Tuleehan se Vappu tänäkin vuonna. Sen vuoksi ja johtuen juuri siitä
oheistamme jäsenillemme kaksi ennen näkemätöntä silliohjetta.
Ohjeet ovat myös nettisivuillamme.

Hei,
Ongelmani on, että rakentamassani savustusuunissa (tulipesä, jonka päällä puusta
tehty kaappi, välissä n. 10cm kivikerros) kalat savustuvat ja maistuvat hyvälle,
mutta ovat väriltään mustan harmaita eikä ruskeita.
Poltan uunissa kuivia leppäklapeja. Olen lisäksi kokeillut laittaa kivien päälle
peltilautasella savustuspurua ja sokeria, mutta se ei ole auttanut.
Savua tulee runsaasti. Työkaverillani on samantyyppinen uuni, mutta kalat
tulevat kauniin ruskeita.
Lähettäisitkö kuvia muista vastaavista savustusuuneista, jotta voin verrata onko
rakenteellisia vikoja.

Näin meille kirjoitettiin. Onko jollain jäsenistämme vastaavaa kokemusta? Kommentoikaa toki. Näin äkkiseltään ei voi kun epäillä onko puulaatu oikea: harmaaleppä, omena- tai pähkinäpuu tai tammi,
ja onko se riittävän kuivaa. Havupuuta käytettäessä lopputulos on
maultaan kitkerä. Toinen kysymys on, onko savutila tiivis? Onko
kivikerros riittävän paksu, 10 cm kerros tuntuisi liian ohuelta
jolloin kalat kyllä kypsyvät, mutta myös nokeentuvat.
Tarkoituksemme on laatia aikaisempien savustustiedotteiden lisäksi
nettisivuillemme, sen jäsenosioon täydellisempi kalansavustussivu,
johon tullaan liittämään myös joukko kuvia erityyppisistä savustus-
uuneista.

Eipä muuta kuin rauhallista Vappua.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2626353
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net