Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
11.5.2005

Tässä tiedotteessa:
1. Ahven kutee
2. Kalapiikit myynnissä
3. Ahvenia venäläiseen tapaan

Suomen järvien ja meren rannat ovat vapautuneet jäistä ja meille
suomalaisille tarjoutuu taas tänäkin vuonna onni kalastaa hienoja
kalojamme ja mikä parasta, keskittyä isiemme tapaan kalaruokien
valmistamiseen. Kalaonnea on kahdenlaista: on kalaonnea perintei-
seen tapaan = hyviä kalansaaliita. Mutta se toinen kalaonni on
enemmän terveysvoittoinen. Meille koittaa kalaonni kun saamme
nauttia hyvälaatuisia rasvoja jonka lisäksi se puuhastelu (savustus ja
muu operointi) mikä kalaan liittyy, on erittäin terapeuttista ment-
taalimielessä.
He, jotka saivat nauttia madeherkuista, kalaonnea heille. Nyt
kuitenkin on hauen ja ahvenen kutu parhaimmillaan – ja kalaa
tulee. Katiskalla laiturin kupeelta saa jo mukavia kalaruoka-aineksia.
Jäsenistömme enemmistö onkin käynyt huviloilla ja mökeillä ottamas-
hatun pois savupiipun päältä, katsomassa paikkoja ehkä haravoimassa
pihaa.

ON KALAONNI SYNTYÄ SUOMEEN (ei aina lottovoitto).

Tänä vuonna on meihin liittynyt ilahduttavassa määrin henki-
löitä Vaasan tienoilta entisten Pori-Kokemäki-, Mikkeli-Ristiina-,
Kuopio- jäsenten lisäksi, unohtamatta pääkaupunkiseutua jonka
alueelta on tietenkin enemmistö.
Ahvenenkin mädin voi valmistaa. Sen mätipussit jotkut keittävät
matalassa sipulivedessä, jolloin siitä tulee sakean puuron tapaista
levitettä. Suolaa se kaipaa, kuten kala yleensä. Hellävarainen suola-
määrä on kalan mauste.

Sen lisäksi että kotisivuillamme on perinteinen ahvenen valmistusohje,
siellä on Tuotteet- sivulla Kalapiikki myynnissä joka keittiömestari
Jaakko Kolmosen vuosien kokemuksen ja suunnittelun tulos. Se on
kaksipiikkinen ja pitkäpiikkinen, jolloin kookkaamankin lohifileen
liha ei vaurioidu sitä operoitaessa.


Ennen julkaisematon ahvenen valmistusohje:

Ahvenia venäläiseen tapaan

800 g ahvenia
100 g voita
1 dl valkoviiniä
½ selleriä
suolakurkkulientä
tilliä
persiljaa
kirveliä
2 rkl smetanaa

1. Hauduta ahvenet selleriviipaleiden kera kypsiksi voissa, valkoviinissä
ja suolakurkkuliemessä.
2. Kaada kypsien kalojen päälle liemestä saostettu kastike, johon on
lisätty runsaasti hienonnettua tilliä, persiljaa, kirveliä ja smetanaa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601438
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net