Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Saalispäiväkirja vko 24
Näiden tiedotteiden tarkoitus on lisätä suomalaisen kalan menekkiä
ihmisravinnoksi. Nyt kesän 2005 aikana kerromme kalastuksesta
Etelä-Savossa, Haukivuorella. Kunnan alueella on kalarikas järvi,
Kyyvesi, joka kuuluu Mäntyharjun vesistön latvavesiin. Kyyvedestä
vesi virtaa Puulaveteen ja sieltä Mäntyharjun vesien kautta Kymijokeen.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

14.6. Tiistai. Neljä 180 cm korkuista verkkoa jatassa, silmäkoko 45 mm.
Itätuuli kohtalainen, joka kääntyi yön aikana etelään. Pintaveden lämpötila
17 astetta ja verkkojata oli laskettu noin 4 m syvyyteen.
2 Ahven
1 Hauki

15.6. Ke. Verkot samalla paikalla kuin 14.6.

3 Kuha
1 Ahven
1 Hauki

16.6. Pyydyksiä ei vedessä, Helsingin matka.

18.6. La. Yksi 55 mm silmäkoon tuplaverkko, 3 m korkea pyytämässä.

1 Lahna
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Haukikeitto maitoliemeen

1 alle 2 kg hauki
nippu kevätsipulia
1 rkl kuivatilliä tai tuoretta nippu
4 keskikoista kuorittua ja lohkottua perunaa
2 dl täysmaitoa (punaista)
moksaus voita (ei välttämätön)
suolaa
muutama mustapippuri

1. Kuolinjäykkä hauki avataan, poistetaan sisälmykset ja kidukset.
Hauen voi suomustaa, mutta ei välttämätön. Se paloitellaan
esim. kolmeen osaan, pää mukaan.
2. Kalapalat laitetaan kylmään suolaveteen kiehumaan, pää mukaan.
Kuoritaan pinnalle noussut vaahto pois jonka jälkeen heitetään
keitokseen pippurit. Kalapaloja keitetään miedolla lämmöllä noin
10 – 12 minuuttia ja ne nostetaan vadilla reikäkauhan avulla.
3. Liemi siivilöidään ja kaadetaan takaisin kattilaan, johon lisätään
perunalohkot kiehumaan.
4. Perunoiden kypsyessä siivotaan kalapalat ruodottomiksi ja kun
kalapiikillä kokeilemalla todetaan perunat lähes kypsiksi, lisätään
kalapalat, silputtu kevätsipuli varsineen, ehkä nokare voita, keittoon.
5. Lopppusilauksena lorautetaan maito keittoon ja päälle ripotellaan
kuivatilli. Maistetaan suolaisuus ja tarpeen tullen lisätään.

Maistuu erinomaiselle ruisleivän kanssa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601432
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net