Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Saalispäiväkirja vko 26

Kalaruoan ystävät, jotka harjoittavat vapaa-ajan kalastusta Suomessa
näinä aikoina, voivat todeta sen olevan kuumaa hommaa. Kalat ovat
kadoksissa ja sen vähäisen saaliin kanssa on oltava tarkka puhuttaessa
tuoreudesta, sillä kesämökkioloissa ei kaikilla ole mahdollisuutta jäit-
tää saalista välittömästi. Paras tapa saada saaliiseen rigor mortis (kuolin-
jäykkyys) on käyttää jään ja veden seosta suhteessa 30/70. Siis kolman-
nes jäitä ja 2/3 osaa vettä. Ja huom! Ensin verestys.

http://www.hovinsalon.fi/index.php?pageid=3

Linkistä voi lukaista kuinka voi toimia, ellei ole varsinaisia jäitä mutta
mökillä on sähköt ja siis jääkaappi.

28.6. Ti
12 lahnaa, yhteensä 4,5 kg. Pieniä olivat siis nämä lahnat. Rehevöitymisen
tulosta ja erittäin vaikea miettiä, kuinka ne valmistaisi. Lämmin, puolipil-
vinen sää.
29.6. Ke
2 kuhaa, lahnoja. Merkille pantavaa oli se, että jälleen tänäkin vuonna oli
verkossa kääpiöitynyt lahna ja kuha verkon silmässä vierekkän. Siinä oli
todennäköisesti perää kanaa uitu ja kuha oli jäänyt kiinni ”rysän päältä”,
kuten on tapana sanoa.
Lämmin ja aurinkoinen sää.
30.6. To Ei verkkoja vedessä.
1.7. Pe
1 kuha, ja kohtalainen (~ 1,2 kg), koska oli jäänyt 3 m korkeaan ja 55 mm
silmäkooltaan olevaan verkkoon. Nahattomana fileenä siitä saattoi valmis-
taa neljä annospalaa.
2. ja 3. 7. Ei verkkoja.
4.7. Ma
1 kuha, 4 pientä ahventa katiskassa. Helteinen päivä, varjossa 27 astetta.
Mikä pakko se on varjoon mennä, joku voisi sanoa.
5.7. Ti
1 siika, 1 kuha. Järvisiika on aina miellyttävä ja maukas yllätys. Ei se
koolla loistanut, mutta alle ½ kiloinenkin on maukas kesäruoka savus-
tettuna. Samaan savuun lykkäsin hiukan alle kiloisen kuhan. Jäi heltees-
sä suomustelu ja fileeraus pois. Kalat nautittiin ehtooruokana suoraan
voipaperin päältä. Siika nousi aiemmin tiedossa olevasta syvänteestä,
johon talvella muodostuu vaarallinen kohta, niin sanottu uven avanto.
6.7. Ke
1 ahven, 1 kuha.
Verkot olivat 5 – 6 metrin syvyydessä ja niitä oli viisi jatassa, 1,8 m
korkeita ja solmuväli 45 mm.


Linkitän ylle ikään kuin Berlusconillekin luettavaksi ahven – kuha-
ohjeen, johon sotkettu itämaisia aineksia.

Kuluvalla viikolla on piipahdettava ”isolla kirkolla” Helsingissä, joten
tämä saalispäiväkirja jatkuu viikolla 30.

Aurinkoisia päiviä helteestä huolimatta. Välttäkää fyysisiä ponnisteluja

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601438
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net