Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

250 kiloa muikkuja on monta muikku


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Saalispäiväkirja vko 32

1. 250 kiloa muikkuja on monta muikkua
2. Saalispäiväkirja vko 31
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Oravin kanava sijaitsee Savonlinnan luoteispuolella ja riippuen mistä
päin sitä lähestyy, on sinne ajettava Savonlinnan kautta. No ei siinä
kauan nokka tuhissut. Kyrönsalmen silta oli tosin kiinni ja sen alapuolel-
la oleva vesitie auki. Ohi lipui pari työntöproomua. Ooppera-aariat saivat
sillä kerralla jäädä sillä kiire oli muikun pyyntiin.
Vanha tuttu, Janne Herranen, kuuluu vanhaan oravilaiseen sukuun ja
pyytää muikkua elääkseen. Heinäkuu tänä vuonna lienee ollut yksi
huippukuukausi, sillä muikkua nousi vähällä vaivalla enemmän kuin
rahkeet kesti. Eteenpäin kala lähtee jäitettynä määräysten mukaan,
joko seuraavaksi aamuksi kaupan tiskille tai vaihtoehtoisesti samana
päivänä jatkojalostukseen. Harmillista oli todeta, ettei paljon yli 200
kilon saaliisiin oltu varauduttu. Se piti laskea takaisin järveen.
Loppuyhteenvetona voisi todeta ammattikalastuksen arjen: läheisellä
lomahotellin terassilla on helppo hymyillä ja katsoa kadehtien kun
ruskettunut kalastaja purkaa saalistaan. Se on kuitenkin sen homman
se puoli, joka on katsojan silmissä. Rämmippäs siellä vetten päällä
kelissä kun kelissä.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
1.8. Ma
1 kuha, 1 siika (klo 7.20)
1 kuha (klo 19 maissa)
Sääolosuhteiden vuoksi (lämmin) oli syytä käydä verkoilla aamuin ja
illalloin. Talvikalastuksessa riittää pyydysten kokeminen kerran viikossa,
mutta toisessa äärimmäisyydessä, kesäkuumalla, on syytä kokea pyy-
dykset (etenkin verkot) kahdesti päivässä. Kala on saatava kiinni
elävänä.
2.8. Ti
1 kuha, 1 hauki (700 g).
3.8. Ke
2 kuha, 2 ahven.
Kalat fileiksi ja jääkaappiin, jonka lämpötila oli säädetty ~ 2 asteiseksi.
4.8. To
2 kuha, 1 lahna ( 1,5 kg).
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(Seuraavaan ohjeeseen soveltuu myös lahna).
PUNAJUURELLA MAUSTETTU GRAAVIKUHA

• 2 kuhafileetä, yhteensä noin 400 g
• 2 tl Koskenkorvaa
• 1 rkl merisuolaa
• ripaus sokeria
• tilliä

MARINADI:
• 1 dl hienoksi raastettua raakaa punajuurta
• 1 – 2 Dijon- sinappia
• ripaus sokeria
• ripaus suolaa

SINAPPIKASTIKE:
• ½ dl makeaa sinappia
• 2 – 3 rkl sokeria
• 3 – 4 rkl punaviinietikkaa
• 2 dl öljyä
• 1 rkl sitruunamehua
• suolaa
• vastajauhettua valkopippuria

LISÄKSI:
• 4 pientä perunaa viipaleina
• suolaa
• vastajauhettua mustapippuria
• tilliä
• salaatinlehtiä

Poista kuhafileistä ruotojono veitsellä. Sivele fileiden pinnalle Koskenkorvaa
ja ripottele päälle suola, sokeri sekä tillisilppu.
Peitä fileet ja anna niiden maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Sekoita punajuuriraaste, sinappi, suola ja sokeri.
Poista fileistä suola ja tilli ja levitä punajuuriseos fileiden päälle.
Peitä ja anna maustua seuraavaan päivään.
Valmista sinappikastike, sekoita sinappi ja sokeri. Lisää sekaan vuorotellen
etikka ja öljy; sauvasekoitin on hyvä työväline.
Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Poista punajuuriseos fileiden pinnalta ennen kuin leikkaat ne ohuiksi viipaleiksi.
Asettele viipaleet limittäin lautasille.
Sekoita perunaviipaleiden joukkoon mausteet ja kostuta ne sinappikastikkeella.
Kokoa perunoista ja salaatinlehdistä kaunis pieni keko kalaviipaleiden viereen
ja ripottele päälle hieman sinappikastiketta.
Tarjoa hyvän rukiisen leivän kera.

MAIJA SILVENNOINEN 23.9.99
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Lahnan fileeraus vaatii terävän veitsen koska lahnan kylkiruodot ovat
kuin rautanauloja. Lahnaa on niin ikäänsyytä liottaa 1 – 2 tuntia kaivo-
vedessä makuhaittojen poistamiseksi.
5.8. Pe
3 kuha, 2 ahven ja 1 lahna. Kalaa tulee ja tuuli yltyy. Tuulen suunnan
muututtua yön aikana saattoi panna merkille kalan liikkuvuuden.
Ennen mökkivieraiden saapumista verkot ylös ja paikat putsinkiin.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
MM kisojen alettua ja vieraiden saavuttua ja säiden muututtua todella
surkeiksi motivaatio kalastaa loppui. Kuitenkin harrastus vielä jatkuu,
jahka tähdelliset työt tulee hoidettua, syksykin alkaa, kala liikkuu eikä
kalan säilyvyys tuota päänvaivaa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601429
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net