Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 33

1. Kalaruokaverkkoon tarttunut kalajuttu
2. Maidossa haudutettua lohta
3. Rapuja
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kalastus jatkuu viikolla 34, jolloin ensin on tilaisuus sopia ensin
muutaman komean kuusen kaatotapahtumasta, mutta sitten sää-
varauksella (on niin hurjia tuulia pitänyt) verkon ja pitkän siiman
laskuun. Siitä ensi viikolla. Nyt kuitenkin verkkotiedotteemme
pääuutinen sisältää kalajutun. Ja nehän ovat aina tosia.
Yhdistyksemme postilaatikkoon kulkeutuu lähes viikottain kysy-
myksiä ja vastauksia jotka luonnollisesti liittyvät kalaan. Tässä
suora lainaus jäseneltämme Timolta ”Timpalta”. Kommentoin
Timpan kirjoitusta tekstin sisään.

Morjens!

Kalajuttu: viime viikonlopun perjantaina rakas anoppini, vielä
rakkaampi vaimoni ja nuorin poikani (14 v.) lähtivät uistelemaan
soutuveneellä mökkijärvelle.

Eikös kesäpaikkasi sijainnut lähellä Hesaa, jolla yhteinen ystäväm-
Wiljamikin on käynyt.

Lähinnä paremman tekemisen puutteessa ja nauttimaan komeasta
ilta-auringosta sateisen viikon jälkeen. Itse jäin lapioimaan mursketta
joka oli tuotu tienpohjan parantamiseksi.

Sama homma odottaa minuakin. Ajattelin ensin hakettaa hakkuuper-
keitä ja levittää sitä ajouriin, ja sen päälle karkeaa sepeliä.

Noin tunnin kuluttua alhaalta rannasta kuuluu huuto: " Timppa, tuutko
heti tänne". Ensimmäinen ajatus oli että nyt on uistimet korvassa tai
jotain muuta mukavaa. Juostessani rinnettä alas, hiljainen venekunta
on laiturin vieressä:pahaenteisesti.

Totuus oli kuitenkin paljon hauskempi: veneen pohjalla pötkötti 8 kg
hauki joka oli kuin olikin saatu haavilla ylös. Sitkeä kampe, piti tarjota
vasaraa ennenkuin rauhoittui: perinteisellä kapulalla ei saanut kunnon
iskua.

Kala fileoitiin nahattomaksi, voissa paistettiin, perkeistä keitto ja
makoisa liemi. Pään laitoimme kepin nokkaan kuivumaan.

Väittämäni on, että saimme koko elämänsä ajaksi yhden uuden henkeen
ja vereen kalamiehen ja luonnollisesti siitä valmistetun kalaruoan ystävän,
nimittäin poikasi.

Mitä opimme tästä: jos ei ole muuta tekemistä, mene uistelemaan
mutta ota vasara ja riittävän iso haavi mukaan.. :-))

Timppa

(Välikommentit juolahti mieleen).
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maidossa haudutettu lohi
(Voitanee hyväksyä paremman puutteessa norsilohikin)

Perattu lohi leikataan poikkisuuntaan 1 – 2 cm paksuisiksi viipaleiksi
ja viipaleiden pinna merisuolaa myllystä
Viipaleet ladotaan voideltuun kivivatiin.
Päälle kaadetaan maitoa sen verran, että kalapalat juuri ja juuri peit-
tyvät. Lisätään voinokareita ja vati viedään uuniin hautumaan noin
tunniksi.
Haudutettua lohta syödään keitettyjen perunoiden kanssa+
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Moi Heikki

Tarvitsisimme rapujuhlia varten vähintään 100 rapua 10.9. Onko sulla
mielessä ketään puoliammattilaista, joka voisi myydä niitä halvalla?

Terveisin Petri
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576850
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net