Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Saalispäiväkirja vko 36 ja 37

1. Haapasienikastike sopii hyvin kuharullille
2. Kalastusts myrskyn silmässä
3. Avokaadoravut
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tiistaina 13. päivä sain vieraakseni kruununhakalaisen Helsingin
ystävän ja kalaruoan ystävän. Sen päivän saaliiksi saimme vain yhden
kuhan, mutta olin luonnollisesti varannut kalaa jo ennalta. Seuraavaksi
päiväksi eri mediat varoittivat voimakkaasta tuulesta joten nostimme
verkot vek.

Kuharullat
Neljälle keskikokoiselle nahattomalle kuhafileelle ripotellaa niukasti
mustaa pippuria ja yhtä niukasti suolaa. Kuiva tilli toimii hyvänä
mausteena, siis sitä. Emmentalsiivut juustohöylällä jokaiselle
fileelle. Tämän jälkeen kuhfileet rullataan ja suljetaan coctail-
tikulla. Kuharullat haudutetaan uunissa sellaisenaan, noin ½ tuntia
175 astetta.

Samanaikaisesti valmistamme haapasienistä oivan kastikkeen. Kaikkia
lähes yhtä paljon: yksi keltasipuli hienonnettuna, 3 valkosipulin kynttä
murskattuna, ryöpättyjä haapasieniä ehkä noin 3 kahvikupillista.
Kaikki edellämainitut ainekset lisätään voipannulle yhtäaikaisesti,
levy keskilämmölle, ja ei kun paistamaan. Todetessasi satsin kypsy-
neen voit hurauttaa pannulle täysmaitoa (punaista) sopivasti.

Söimme todellisen lähiruoan hyvällä halulla ja koira sai omia papa-
noita. Lisukkeeksi keitimme perunoita.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Saalispäiväkirja
11.9
3 kuha
7 kääpiöityneitä lahnoja ja
yksi (1) rapu.
Viimeksi mainittuja äyriäisiä ei Kyyvedestä löydy, vakuutettiin minulle
jo vuosia sitten. Hämmästys olikin melkoinen löytäessäni ravun verkon
alapaulasta. Pieni oli ja laskin sen varoen kasvamaan. Herätti se kuiten-
kin ajatuksia.
vko 37
12.9. Ma
2 kuhaa
11 verkkoa likoamassa, laiha saaalis työpanokseen nähden.
13.9. Ti
1 kuha
(myrskyennuste, verkot ylös)
14.9. Ke
ei kalassa
15.9. To
ei kalassa
16.9. Pe
2 kuhaa
1 ahven
1 hauki
Loistava kalailma kovien tuulien jälkeen.
17.9.La
1 kuha
2 ahventa
1 säyne
Loiva lounaistuuli. Hyvä kalailma.
18.9. Su
Raaka tuuli herätti sunnuntaina. Ei asiaa verkoille.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Avokaadoravut
(neljälle)
300 g kuorittuja katkarapuja
2 avokaadoa
vajaa dl rypsiöljyä
chilipalko
4 valkosipulin kynttä

1. Hienonna chili ja sipuli, kaada ne ja öljy rapujen sekaan.
2. Anna marinoitua muutama tunti.
3. Halkaise avokaadot, poista kivi. Rapsuta sisus lusikalla
silpuksi.
4. Jaa marinoituneet ravut puolikkaille.

Nautitaan paahtopatongin kanssa.

Wiljam Pyy
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Keittiömestari, emeritus Wiljam Pyy kalastaa Helsingin Töölössä,
Töölön lahdella sekä Rajasaaressa. Hän on lupautunut kertomaan mitä
kalaa löytyy keskeltä Helsinkiä. Ei torilta eikä halleista.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601443
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net