Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 49
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nämä kaksi kalaruokaohjetta löytyi täynnä reseptejä sisältävästä kenkälaatikosta. Niiden alkuperä lienee jonkin sortin kastikekurssilta ja minulle ne ovat kulkeutuneet eräältä jäseneltämme.
Onko näin Iiro?

Lohta mango-inkiväärikastikkeessa

600 g lohfilettä
hiukan sitruunamehua
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua rakuunaa
2 pilkottua saloottisipulia
3 pilkottua tomaattia/ 2dl tomaattimurskaa
1½ dl vettä
175 g mangoa
1 rkl inkiväärisiirappia (inkivääriä ja sokeria)
(25 gr voita)
suolaa, mustaa pippuria

1. Leikkaa lohi sopiviksi paloiksi, mausta suolalla, rakuunalla,
valkosipulilla, sitruunamehulla ja pippurilla.
2. Anna maustua tunnin ajan.
3. Soseuta mango, sipulit ja tomaatti monitoimikoneessa. Lisää
vesi ja inkiväärisiirappi.
4. Paista kalat voissa muutama minuutti/ puoli, lisää pannulle
kohdassa kolme valmistettu kastike ja kiehauta.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Foliosiikaa

2 siikaa
2 porkkanaa
pala kaalia
pala purjoa
1 rkl kaprista
pari tillin- tai rakuunanoksaa
suolaa, pippuria, sitruunanmehua/ valkoviiniä

1. Suomusta ja fileeraa siiat.
2. Suikaloi kasvikset tai raasta ne karkeaksi raasteeksi.
3. Leikkaa foliosta neljä palaa, joille kalat mahtuvat hyvin.
Laita kaksi foliopalaa päällekkäin ja kasvikset foliolle.
4. Kostuta kasviksia parilla lusikallisella nestettä.
5. Laita kalafilee kasvispedille, yrtit ja kaprikset kalojen päälle.
6. Taittele foliopala reunoista kääntämällä ne paketiksi,
nyyteiksi.

Kypsennä kohtalaisella lämmöllä (3 tai 4) kymmenisen minuuttia
asettalla nyytit suoraan lieden levylle.

Tässä nämä ohjeet. Lähetämme kuluvana vuonna vielä kolme jäsenkirjettä. Ne ovat luonnollisesti sillivoittoisia ja ne lähetetään Kalaruokaverkkoon 15.12, 21.12 ja 28.12. Viimeksi mainittuun olemme ajatelleet laittaa kevyen kalaruokaohjeen uudenvuoden illanistujaisiin. Joita kaikki kalaruokaohjeet ovat.
Kotisivuillemme ne päivitetään vuoden viimeisenä päivänä.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kotisivujemme jäsensivuilla on kalauokakurssin ainestoa Power Poin diaesityksenä. Avasimme katsoaksemme kuin se jaksaa. Se kannattaa ladata omalle tietokoneelle. Näin sihen voi tutustua parhaiten sillä sen on 1,2 Mt kokoinen ja avautuu riippuen palvelimesta hitaanlaisesti. Samoin sen viimeiset diat ovat vielä keskeneräisiä. Paneudumsen täydentämiseen ja keventämiseen nyt kaamosaikana vuoden vaihteen jälkeen.

Rauhallista Joulun odotusta.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601430
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net