Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 50
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Omega 3- rasvahappo on elintärkeä aivojen toiminnalle. Oxfordin
yliopiston tutkija Alexandra Richardsonin mielestä kalaöljy parantaa
masennusta. Erityisesti lohikalat sisältävät Omega 3- rasvahappoja
ja Richardson uskoo ruokavalion muutoksella olevan merkitystä
ihmisen päivittäiseen hyvinvointiin.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Oheistamme tähän tiedotteeseen kaksi valmistusohjetta sillistä ja
yhden ohjeen lohesta.

Lucifersilli

1 kookas islannin sokerisuolattu silli
6 suurta perunaa
1 iso hapahko omena
1 rkl hienonnettua persiljaa
ranskalaista salaattikastiketta

Liotetusta sillistä poistetaan nahka irrottaen selä kautta, kala
fileeoidaan ja kaikki ruodot poistetaan.
Sillifileet leikataan pieniksi kuutioiksi. Keitetyt, kylmät perunat
niin ikään kuutioidaan, omena leikataan kuutioiksi tai suikaleiksi ja
kaikki ainekset sekoitetaan varovasti haarukalla
Kastike kaadetaan päälle ja pinnalle ripotellaan hienonnettua persiljaa.

Sillipaistos

3-4 suolasillin fileetä
700 g keitettyjä perunoita
2½ dl smetanaa
1 rkl voita
korppujauhoja

1. Paloittele sillifileet ja perunat ja pane ne kerroksittain voideltiin,
tulenkestävään vuokaan. Jätä päällimmäiseksi perunakerros.

2. Kaada päälle smetanaa, sirottele korppujauhoja ja pane muutama
voinokare paistoksen pinnalle.

Paista uunissa noin ½ tuntia (200 – 225 astetta) kunnes paistos on
kypsä. Tarjoa kuumana.

HK.

Paahdettua lohta, parsaa ja artisokkaa

4 palaa lohifieetä a`150 g
4 murskattua valkosipulin kynttä
12 kpl vihreää tankoparsaa
1 purkki artisokan pohjia tai
2 tuoretta keitettyä (10 minuuttia suolavedessä)
rypsiöljyä sivelyyn

1. Höyrytä parsat, sivele lohipalat kevyesti rypsiöljyllä.
2. Paahda lohipaloja nahkapuoli alaspäin paksuudesta riippuen
muutama minuutti, käännä. Lisää valkosipulimurska, mutta älä
polta.

Tarjoa lohi pipajuurivoin, tillin, parsan ja keitettyjen perunoiden
kera.

Wiljam Pyy

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576850
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net