Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2005 Hyvää Uutta Vuotta!   • Vko 2, 2005. Muikun savustus, Domainmuutos   • Vko 4, 2005 Myrkyllinen silakka   • Vko 5, 2005 Made kadoksissa.   • Vko 6, 2005 EU-suojauksen muikkusäilyke.   • Vko 7, 2005 Kalaruokaverkko siirtyy...Kitkan viisaat frityyrissä   • Vko 8, 2005 Maailman lohet   • Vko 9, 2005 Laihduta kalaruoalla   • vko 10, 2005 Wiljam Pyyn madesaalis Savossa   • vko 11, 2005 Muikun EU-nimisuoja/ Jaakko Kolmonen   • Vko 14, 2005 Kalan lämminsavustus   • Vko 15, 2005 Ankeriaan savustus   • Vko 16, 2005 Kalan kylmäsavustus   • vko 17, 2005 Lisää kalan saavustuksesta.   • Vko 19, 2005 On kalaonni syntyä Suomeen (ei lottovoitto)   • Vko 20, 2005 Suomen muikku   • Vko 22, 2005 Saalispäiväkirja alkaa, Jäsenmaksut.   • Vko 23,2005 Kuhaa Kyyvedestä   • Vko 24, 2005 Saalispäiväkirja, 3 kuhaa...   • Vko 25, 2005 Pitkäsiimassa ei kalaa, yksi komea kuha..   • Vko 26, 2005 Savusiian voi nauttia ehtooruokana voipaperin...   • Vko 32, 2005 250 kiloa muikkuja on monta muikkua   • Vko 33, 2005 Verkkoon tarttunut kalajuttu.   • Vko 36 ja 37, 2005 Haapasienikastike kruunaa kuharullat   • Vko 38, 2005 Lämmin sää, kala ei liiku.   • Vko 39, 2005, Talvikalastusta odotellessa   • Vko 41, 2005, Hauki innostui kutemaan   • Vko 42, 2005 Pakasteasetus   • Vko 43, 2005 Ei kalaonnea.   • Vko 44, 2005 Vain joka kolmas suomalainen syö kalaa.   • Vko 45, 2005 Paljonko kalaa on varattava ruokailijaa kohti?   • Vko 49, 2005 Kalaruokaohjeita kenkälaatikosta   • Vko 50, 2005 Omega 3-rasvahappo ehkäisee masennusta.   • Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat. 

Vko 51, 2005 EU:n kalastuskiintiöt pelottavat.


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 51
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tähän viimeiseen tiedotteeseen ennen Joulua olemme
lykänneet jälleen kaksi silli- ja yhden lohiohjeen.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Juuri kun olimme saaneet meille laihan sovun EU:n
tulevasta budjetista, aletaan neuvotella tulevista
kalastuskiintiöistä. Suomella on ollut aiemmin kiintiöt
muiden kalalajien lisäksi kilohailille ja turskalle,
meille hiukan vieraammille kaloille. Kilohailista
valmistetaan anjovista jota mielellään valmistavat virolaiset.
Turskaa meillä kalastaa Tanskan salmien tällä puolella muutama
meikäläinen laiva ja saamani tiedon mukaan he usein rantautuvat
Karlskronaan. Jonne myös finskipaatit toimittavat lohta. Onkin
mielenkiintoista nähdä kuinka nyt käy. Arvelumme on että kalastus-
kiintiötkin putoavat, ja roimasti. Leikkisästi voisi todeta,
että piru on merrassa.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Currysilli

2 kookasta tai 3 pientä matjesillifileetä
1 – 2 kovaksi keitettyä munaa
keltasipulin puolikas pieneksi silputtuna
2 – 3 keitettyä perunaa
1 – 1½ dl majoneesia
1 - 1tl currya

1. Leikkaa peruna ½ cm:n kuutioiksi. Silppua muna ja
paloittele silli melko pieneksi.
2. Mausta majoneesi vahvaksi currylla.

Sekoita varovasti kaikki ainekset majoneesiin ja tarjoa ruoka
kylmänä.

HK
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Silli paprikakastikkeessa

1 rasvasilli tai 2 vacuumpakattua sillifileetä
1 raaka keltuainen
½ tl sinappia
2 tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
2 tl viinietikkaa
½ tl väkiviinaetikkaa
1 dl hyvää kermaa tai kermaviiliä

1. Silliä tai –fileitä liotetaan pari tuntia teessä tai maidossa, jonka
jälkeen silli (nyljetään, ruoditaan, fileerataan ) ja leikataan vinosti
palasiksi pienelle vadille.
2. Keltuainen sekoitetaan hyvin mausteiden kanssa pienessä kul-
hossa johon lisätään vatkattu kerma.
3. Kastike kaadetaan sillin päälle vadille, joka lopuksi koristetaan
esimerkiksi paprikalla, tillillä, munalla tai tomaatilla.

HK
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jouluinen punaviinilohi

Moikka Heikki! Laitan tässä aikoinaan Vanhassa Motissa suositun
Jouluisen punaviinilohen valmistusohjeen:

1½ kg suuruinen lohi- tai kirjolohifilee
merisuolaa
kermaa
punaviiniä
tillisilppua

1. Tee fileeseen, nahkapuolelle viiltoja noin viiden sentin välein
ja paahda filee kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, ja laita
uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta filee kevyesti meri-
suolalla ja pippurilla.
2. Kalavuoka uuniin ja lämmöksi 180 astetta. Hautumisen aikana
fileetä valellaan kermalla ja punaviinillä. Haudutusaika 40 minuut-
tia, samalla vuokaan jäänyt kerma/punaviini sakeutuu muodostaen
kastikkeen. Lopuksi ripotellaan tillisilppu päälle.

Tarjotaan punaviinirisoton kera:
2dl riisiä
½ dl punaviiniä
silputtu punasipuli
öljyä
3½ dl vichyvettä
(siis 2 dl riisiä ja 4 dl nestettä)

Haudutetaan kannen alla kattilassa.

Hyvää Joulua ja ruokaisaa Uutta Vuotta toivottaa
keittiömestari Wiljam Pyy.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Olemme ahkeroineet ja ideoineet seinäkalenteria 2006 sesonkikalojen
mukaisesti. Joka vuoden kuukautena julkaistaan kuukauden kala:
tammikuussa hauki, helmikuussa made jne. Ja joka viikolle on kalante-
rissa ko kalasta valmistettava kalaruoka. Ne on poimittu kotisivujemme
kalaruokaohjesivuilta, siis sinänsä kaiken kansan saatavilla. Seinä-
kalenteriin aiomme ne linkittää tilan puutteen vuoksi. Näin kalaruoan
valmistaja voi avata kotipc:ltä sivun ja tulostaa ohjeen. Eikä muuta kun
kipin kapin kalakauppiaan tykö. Pyrimme saamaan kotisivuillemme
seinäkalenterin tuotteet sivulle ennen vuoden vaihdetta. Sieltä näette
millainen se on ja jotakin se myös maksaa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601444
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net