Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 3,2006 Mitä made maksaa?


Tässä tiedotteessa:

1. Norjalaista kassilohta panetellaan
2. Made kalakaupoissa
3. Jäsenyys Kalaruokaverkossa

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Venäläislaboratorion tutkimusten mukaan norjalaisessa kassilohessa on niin huimasti raskasmetalleja, että se on pantu tuontikieltoon Venäjällä (H.S. 15.1.2006). Uutisessa kiinnitti huomiota lause ”Riskianalyysissä on tasapainoitettava haitat ja hyödyt”. Näin toteaa Alvin Koh, joka on erään jättikasvattamon myyntipäällikkö. Ei siis pidä tuijottaa laput silmillä vain ja ainoastaan yksioikoisesti yleensä kalassa esiintyviin dioksiineihin. Jutussa heitetään vertailukehään myös liha-, muna- ja maitotuotteet. Herää kysymys kuinka jaksaa venäläisten omat kananmunat ja lihatuotteet. Venäläisten tuontikielto norjalaiselle kassilohelle haiskahtaa politiikalta. Venäjällä ja Norjalla on kalastusrajakiistoja. Pohjoisella Jäämerellä on kalastusaluksilla ajettu kilpaa
peräkanaa täysissä turskalasteissa. Yksi ongelma on ollut kuningasrapu, valtavan kokoinen, helposti elintilaa valtaava mutta hyvänmakuinen.
Toiset norjalaiset kalastajat tekevät sitä pyytämällä hyvää tulosta, toiset taas
pitävät sitä riesana. Rikkoo pyydykset ja syö turskan mädin. Norjalaisten mielestä se on kotoisin Muurmanskin suunnalta. Dioksiiniysymys lienee siis
kalapolitiittinen ja sen voi jättää omaan arvoonsa.
Vaikka toimintamme alkuvuosina olimme vastaan niin norjalaista kassi- kuin
suomalaista kirjolohta, olemme myöhemmin joutuneet joustamaan kannanotoissamme. Maailman meret tyhjenee kalasta, kalastusta on syytä rajoittaa.

Mistä saamme vesiliukoisia rasvoja ruokaamme? Toimintamme vuosien saatossa olemme joutuneet nöyrtymään kasvatetun kalan suhteen myönteisemmäksi.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kuluvalla viikolla sääennuste lupaa maahamme pakkasaaltoa, ja mistäpä muualta kuin Muurmanskin suunnasta. Nopea soittokierros osoitti madetta löytyvän enemmän Pohjois-Suomesta kuluttajaystävälliseen hintaan:

* Heikin kala, Kuopio, kauppahalli

6 e/kg (maiti- ja mätimade)

* Kalaliike Wallin, Turku, kauppahalli

16,50 e/kg (mätimade)

12,50 e/kg (maitimade)

* Mikkelin kalaherkku, Mikkeli, Maxi-Matti

10,00 e/kg (madetta ei ole)

* Reitin kala, Helsinki, Hakaniemen halli

16,00 e/kg (mätimade)

Näyttäisi siltä, että meillä Helsingissä lienee syytä pidättäytyä toistaiseksi vuosittaiselta maderuoan valmistamiselta. Odotelkaamme pakkasten myötä mateen invaasiota. Kilohinta laskee ja kala on kookkaampaa.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tulemme lähettämään kuluvalla viikolla jäsenmaksulomakkeita niille,jotka ovat olleet aiempina vuosina tai muuten Kalaruokaverkon postituslistalla. Lisäksi kesällä ja syksyllä 2005 liityneet tulevat myös saamaan jäsenmaksulomakkeen. Lisäämme tähän vielä linkin henkilöille jotka haluavat tunnukset päästäkseen jäsenet- osioon kotisivuillemme.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475345
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net