Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja


Tässä tiedotteessa:
1. Kotisivujen kauppasivu
2. Jäsenmäärä kasvaa
3. Stockman- herkku, Helsinki, kalan hintoja 27.1.2006 klo 10,30
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Emme elä ainoastaan kalasta, niinpä aiomme aloittaa kotisivuillamme
kalaan ja kalaruokaan liittyvien tuotteiden myynnin. Keräämme
parhaillaan aineistoa, kalaessuja, veitsiä, ruotoatuloita yms., mieles-
tämme sopivia ja sopivan hintaisia mutta laadukkaita artikkeleita.
Tällä hetkellä sivuillamme on ainoastaan Jaakko Kolmosen suunnit-
lema kala/keittiöpiikki myynnissä. Alla linkki kiinnostuneille.

http://www.hovinsalon.fi/index.php?pageid=8

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kalaruokaverkon jäsenmäärä lisääntyy ilahduttavasti uusillakin jäsenil-
lä. Kyllä kansa tietää. Kun ”hullusta lehmästä” päästiin alkaa päälle
painamaan tietoisuus uhkaavasta lintuinfluenssan pandemiasta.

” Ehkä merkittävin heijastus tulee ajan myötä näkymään kotimaisen kalan
arvostuksessa. Tarkoitan tällä sisävesistöissämme eläviä kalalajeja. Lukuun
ottamatta eräitä selluteollisuuden jätevesien laskupisteiden jätevesiä kalam-
me lisääntyvät ja kasvavat vierasaineettomissa oloissa. Meillä on tapana
kutsua tällaisia oloja ”puhtaiksi”, jolloin tuotettu kalakin on ”puhdasta”.
Mielenkiinto kohdistuu kaikkiin sisävesien kalalajeihin. Ruokapöytään
erityisesti halutut kalalajit, kuha, ahven, muikku, hauki, made ja lahna,
lisäävät haluttavuuttaan. Kiinnostus ei kuitenkaan lopu tähän. Kalat ovat
erinomainen valkuaisen lähde. Näin ne kalat, joille ei ole käyttöä ruoka-
pöydässä, tullaan tulevaisuudessa työstämään valkuaisraaka-aineeksi.
Kilpailevien raaka-aineiden hinnat uhkaavat kaksinkertaistua vielä tämän
vuoden aikana. Kalat ovat merkittävä osa elinympäristönsä ekosysteemiä.
Ne voivat saada siinä aikaan myös muutoksia, jos vain muutosprosessi
käynnistyy. Särjistä on näin tullut monissa vesistöissä merkittävä ongelma.
Ne lisäävät suurella määrällään ja ulosteillaan järvien ja lampien rehevöity-
mistä. Siinä ei auta muu kuin särkien massapyynti nuotalla ja paunetilla.
Roskakaloja ei ole olemassa. Kun jätetään aivan minikokoiset lajit ulko-
puolelle, niin kaikista suomalaisista kalalajeista voidaan oikeilla resepteillä
valmistaa herkullista ruokaa. Kun särkiä pyydetään nuotalla, voidaan
saaliista poimia tuoremyynti- ja säilykekalat pois ja loput ohjata muuhun
hyötykäyttöön. Suomalaisen sisävesikalan käyttö lisääntyy lähivuosina
voimakkaasti, mikä merkitsee myös uusia työpaikkoja maaseudulle.
Samassa kauppahalleissa ja markettien kalatiskeillä kauppa vilkastuu.
Kala on terveellistä ruokaa, erityisesti kotimainen.”, kirjoitti Kansan-
edustaja Erkki Pulliainen Kalansyöjälehteen v. 2001.
Olemme saavuttaneet jonkinmoisen aseman webbisivujemme kävijä-
määrissä. Se ei sinänsä ole itseisarvo, mutta katsomme olevamme
kutakuinkin kovia kalamiehiä. Tammikuun kävijämäärä on nyt
jo yli 2000 kontaktia. Meidät on huomattu.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Stockman herkussa, Helsinki, myytiin näitä kaloja näillä hinnoilla:


Katkarapu, kuorittu, irtomyynti 15,50 e/kg
Made, sekamade 12,90 e/kg
mätimade 16,90 e/kg
Puna-antura, filee 19,50 e/kg
Muikku 5,50 e/kg
Siika, filee 25,00 e/kg
Lohi, filee, ruodoton, Norja 21,90 e/kg
Tonnikala, filee 31,90 e/kg
Kuha, filee, Suomi 26,90 e/kg


Jotkut henkilöt puhuvat kalan kalleudesta Suomessa. Ei se lääkkeenä nautittuna ole kallista, mutta on todettava, että mikäli kasvuikäisiä (13-17v) lapsia joutuu syöttämään, kala saattaa tuntua kalliilta. Toinen näkökanta on kun itse kalastaa, kuhafilee tuntuu kalliilta. Kuhafileestä kalastaja saanee 10 -12 e/kg ja muikusta 1 e/kg. Joku vetää välistä?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Taanoinen pakkasviikko toi ruokapöytiimme madetta, siitä lisää ensi viikolla.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2523746
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net