Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu


Artikkeli on julkaistu Töölöläinen- lehdessä, joka on ilmaisjakelulehti ja jaetaan joka savuun Töölössä, Helsingissä.

Meille töölöläisille ei ruokakaupoissa tarjota palvelua. Viimeisen 10 -15 vuoden aikana kaikki elintarvikkepalvelutiskit on lopetettu ja tilalle ovat tulleet niin sanotut laatikkomyymälät. Toimintansa ovat lopettaneet Töölön liha, Tunturikadun kala, Nyberg Töölön torin kupeessa ja kuka muistaa Töölön hallin niin ikään Tunturikadulla?
yt siellä voisi Q- teatteri harkita näyttelevänsä jotain ruoka-aiheisia
hassunkurisia kappaleita. Ja kuka muistaa Elannon lämpimät leipäkaupat? Ne olivat kauppoja joiden ohi ei ostamatta päässyt. Yksi sijaitsi
Töölönkadun ja Runeberginkadun kulmassa, toinen Sibeliuksenkadun ja Eino Leinon kadun väliin jäävässä Elannon kiinteistössä.

Onko syy meissä töölöläisissä? Emmekö osaa vaatia palvelua vai emmekö osaa valmistaa ruokaa? Viimeisin takaisku oli Seston brandin alasajo Töölön kirjaston kulmilla. Nyt tilalla on Valintatalo. On perin onnetonta yrittää löytää hyvän itsevalmistettavan ruoan raaka-aineita, niin kalaa kun lihaa Alepojen, Siwojen ynnä muiden ruokavarastojen Töölössä.

Mitä palvelevia ruokakauppoja on jäljellä? Uunilämpimiä Karjalan piirakoita saanee vielä Hopian kahvilasta, Pohjois-Hesperiankadulta. Joitakin vuosia sitten siellä oli tietty piirakkapäivä ja kaikki meni kuin kuumille kiville. Töölön tori sinnittelee kalakauppiaiden olemassaolosta vaihtelevalla menestyksellä. Torikauppaa on syytä suosia. Yksi ylitse muiden sentään jaksaa pitää yllä palvelevaa liha- ja kalatiskiä, Töölöntorin K-market. On vain toivottavaa, että se jatkuisi. Palvelutiskin ylläpito on vaikea, koska sen osuus koko marketin liikevaihdosta on 2-5 %.
Tätä kirjoittaessa ei ollut tietoa mitä kuuluu Spar- ketjun kauppiaalle, joka toimii Caloniuksenkadun ja Runeberginkadun risteyksessä. Taannoin sieltä vielä löytyi tuoretta lihaa kuin myös kalaa.
Perjantaina 3.2. Stockmannin herkussa tapasin yhden herran ja kolme töölöläistä rouvashenkilöä elintarvikeostoksilla. Muutaman sanan vaihdettuamme ihmettelimme yhteen ääneen yllä mainittua ongelmaa. Ja se laukaisi tämän kirjoitustarpeen. Töölöläisistä entistä harvempi ei ilmeisesti ehdi valmistaa kiireisen elämänrytmin vuoksi ruokaa, vai sanovatko asianosaiset niin sen vuoksi, etteivät osaa, poislukien yksinäistaloudet, nuoret ja lesket.


Suomen Kalaruoan Ystävät ry.
Heikki Karjalainen

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2476353
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net