Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)


Tämä tiedote sisältää:

Merikrotti yleensä
Hintavertailu
Tervehdys Andalusiasta
Merikrottia ja sienikastiketta
--------------------------------------------------------------------------------
Merikrotti on harvinainen pohjakala joka elää 20 - 1000 metrin syvyydessä.Painoa tällä kuvottavalla otuksella voi olla 40 kg, mikä tekee siitä mielenkiintoisen kalastuskohteen.Tutustu kalaan (yläkuva) sekä merikrotin esiintymisalueeseen(viereinen kuva).
Merikrotti nyljettynä maksoi Stockmannilla Helsingissä 53,50 e/kg -
aika kallis. Kuriositeettina mainittakoon silakafilee maksoi samana päivänä 5,50 e/kg.
Maistellessani perheeni kanssa pannulla, voissa paistettua merikrottia, sen voisi sanoa olevan kiinteälihaisempaa, naudanlihamaisempaa verrattuna kotomaamme hienoihin kaloihin. Madeiralla suosikkikalana tunnettu syvällä uiva espada jota sikäläiset kalastajat pyytävät siimalla yli yön, voisi verrata merikrotin makuun. Espada on myöskin valkolihainen herkullinen kala. Hyvää merikrotti oli. Mielenkiintoista, totesi teini-ikäinen tyttäreni.
--------------------------------------------------------------------------------
Terve Heikki,
Kiitos makoisista viesteistä!!!
Merikrotti=El rape espanjaksi. Se on erittäin suosittu ja paljon käytetty kala täällä. Olit aivan oikeilla jäljillä kun valmistit sitä sienien kera. Täkäläinen resepti käyttää herkkusieniä ja lisäksi lasi kuivaa cherryä kuten Jerez seco. Itse en ole erityisen innostunut siitä, ehkä muistoissa on vielä suomalaiset laatukalat kuten ahven, muikku ja suosikkini kuha.
Tässä pari tapaa valmistaa sitä. Valencialainen resepti on yleinen koko maassa. Rape al melocotón=aprikoosi on hauska kuriositeetti!!! Löytänet varmaan jonkun, joka kääntää tekstin?
Rapen hinta pyörii n. 6-7 euron pinnassa, jos muistan oikein? Tansanialainen meriahven,jota käytän aika paljon on 9 euroa/kg. Norjalaista lohta saa jopa 4.50 e/kg.

Kevätterveisin
Martti

Oopperalaulaja, eläkeläinen Martti W asustelee Andalusiassa, Espanjassa, yli kymmenen vuoden aikainen tuttavani. Mitä tulee hänen merikrotti- reseptiinsä, se on käännettävänä Lahdessa.Siellä asuva kalaruoan ystävä on opiskellut Barcelonan yliopistossa, joten hän osaa suomentaa reseptin. Julkaisemme sen ensi viikon tiedotteessamme ja tallennamme sen kotisivujemme ohjesivulle "sekalaiset".
--------------------------------------------------------------------------------

LiitySuomen Kalaruoan Ystävien KALARUOKAVERKKOON!
Liity jäseneksi kalaruokaverkkoon »(Linkki)
Lähetämme sinulle jokaviikkoisessa tiedotteessamme aina tuoreen kalanvalmistusohjeen.
Kunnollisilla keittiövälineillä ruoan valmistaminen onnistuu.
Kotikokin verkkokauppa(Linkki)

Merikrottia ja sienikastiketta

Tarvitset:
300 – 400 g Merikrottia, nyljetty ja leikattu poikkisuuntaan pihveiksi.
merisuolaa Wales
valkopippuria
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
liotettuja suolasieniä
Valmistus:
Mausta merikrottipihvit kevyesti suolalla ja valkopippurilla.
Pane ne tuorekelmu suojana jääkaappiin pariksi tunniksi.
Paista pihvejä voipannulla molemmin puolin noin 10 minuttia.
Nosta tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä.
Valmista sienikastike hyödyntäen pannulle jäänyt rasva. Kastiketta
voit saostaa esimerkiksi Maizena- jauhoilla.


Tarjoa merikrottipihvit erikseen keitettyjen perunoiden (esim. van gogh) ja sienikastikkeen kanssa. Viereisestä merkrottiannoskuvasta jäi pois sienisoosi, pahoittelemme.

Heikki Karjalainen

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2523730
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net