Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 32
--------------------------------------------------------------------------------
Tässä tiedotteessa:
Hoki kalaa Valamossa
Verkkokalastustusta helteisellä säällä
Marinoidut silakat
--------------------------------------------------------------------------------

Upeassa säässä pääsimme ystäväni sekä kalaruoan ystävän purrella matkaan Savonlinnan Kasinon laiturista viikolla 30, sen puolivälissä. Seilasimme pitkin Heinäveden reittiä aina Valamon luostariin. Sieltä palasimme jonkun matkaa takaisin, mutta päätimmekin piipahtaa Vehmersalmella ja Kallavedellä. Neljä vuorokautta purrella koettelee ihmissuhteita ja suluista on selvittävä sivistyneesti. Kuitenkin kalaruoan nauttiminen päivittäin toisena aterianamme auttoi meitä läpi "ihmissuhdekarikoiden".
Pakastimesta löytyi itse pyydettyä ja oikein käsiteltyä kuhafilettä. Yhden ainoan kerran, Leppävirralla, tankkasimme paneroitua ja pakastettua seitä. Ihmetystämme herätti Valamon luostarin ravintolan noutopöydästä nauttimamme Hoki- niminen kala. Päätimme selvittää mistä kaukaa tämä Hoki kala on kotoisin, seilasimmehan toki läpi kotomaamme hienojen kalavesien. Muikkupatee-tyyppinen hautunut vuoka pelasti Valamon munkit lopulliselta kalaruoan kiroukselta. Tässä linkki heille joita kiinnostaa Hoki-kalan anatomia, pyyntimäärät ja jakelutiet maailmanlaajuisilla kalamarkkinoille.
--------------------------------------------------------------------------------


Tähän liitämme kertomuksen kokemuksista verkkokalastuksesta helteisillä säillä.

KURAHOUSUKELIT ALKAVAT
Olemme Suomessa siirtyneet reaaliaikaan. Koulut ovat alkaneet, päiväkodit ovat toimineet läpi kesän, mutta niissäkin on syytä varautua kurahousukauteen. Niin ovat asiat kotitarvekalastajllakin. Säät muuttuvat, sadetta kaipaa niin luonto kuin kalastajakin. On siis syytä ottaa naulasta pyydyksille mentäessä kurahousut. Niitä ei voinut pitää jalassa millään ilveellä kuumalla kelillä. Jos sitten tuli kalaakaan. Kuvan saalis oli saatu 11.7.2006, mutta samantyyppinen saalis nousi verkoista 13,14. ja 15.8.2006. Ei niistä viitsi paljon kuvia kotisivuille päivittää Edellämainittuina kolmena peräkkäisenä päivänä nousi viidestä verkosta kunakin noin kolme kiloa pientä lahnaa ja säynettä. Ja naapurin kertoman mukaan siitä sitä on kuhaa noussut. Verkkojatta likosi noin neljän metrin syvyydessä ja kahden tuplapitkän (60 m) korkeus oli 3 metriä.

ÄLÄ USKO NAAPURIA
Nämä kuvan kuhat nousi tutulta paikalta 14.6.2006 ja näistä kuhista leikatuista ja pakastetuista fileistä nautimme aiemmin mainitulla seilausreissulla herkulliset kaksi kala-ateriaa.
Älä siis usko kalajuttuihin, äläkä lähde merta edemmäs kalaan.

VERKOT IKÄÄNTYVÄT
Tarkoituksena on investoida uusiin verkkoihin nyt kalasäiden parantuessa. Kesäkuumat ja muut aktiviteetit jäävät taakse. Aloitamme kotisivujen Saalispäiväkirjan päivityksen lähes päivittäin. Siellä on tietoa, mutta vain € 9,90 maksaneille jäsenille.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2507818
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net