Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006


Extreme-kalastusta.
Tuulen nopeus 7 m/s (koillisesta)
Aallon korkeus 0,4 metriä
Verkot 3 vuorokautta kokematta
Vesillä noin kolme metrisellä soutuveneellä
--------------------------------------------------------------------------------

Verkkokalastus onnistuu yleensä silloin kun kala on lähellä pohjaa - siis kun vesi on kylmää. Nyt veden ollessa lämmin ja sitä on muutenkin erityisen vähän, verkkopyynti onnistuu niin matalilla paikoilla, että verkko ulottuu pohjasta pintaan. Yksi huomioitava seikka on se, että jatkuva lämmin ilma hävittää pintavesistä kalojen tarvitseman hapen ja arvokala, kuhat, lohet ja ahvenet uivat syvissä vesissä. Näin olen kuullut vanhojen kalamiesten kertovan. Olisi siis löydettävä kotijärveltä syvänteet ja syvänteiden reunat.

Kuten yläkuvasta voi nähdä, kalastajan ei sovi jättää päivääkään väliin kokeakseen pyydykset. Eikä laskea verkkoja matalaan, ellei halua siivota niistä päiväkaupalla rehevöitymisen tuloksena syntynyttä pientä lahnaa. Erityisesti verkkokalastuksessa se on tärkeää, sillä etenkin lämpimän sään aikaan saalis kuolee nopeasti. Syynä ei ollut huolimattomuus eikä laiskuus vaan rakennusprojektissa loukattu selkä.Näiden kalojen kohtaloksi koituu kompostointi aumakompostiperiaatteelle. Huolellisesti peittämällä kalansaalis maalla, ne muuttuvat ruokamullaksi ensi kevääseen mennessä. Ei mahda mitään. Tarkkasilmäinen kalaruoan ystävä/kalastaja voi myös nähdä kuvassa olevan kalaverkon. Ei mahda mitään, sillä hurjassa tuulessa yksi verkoista repesi niin pahoin että päätin haudata siinä olleet kalat kaikkine päivineen, kuhia 5, yksi ahven ja lahnoja lukematon määrä. Olen kuullut kalojen muuttuvan mullaksi, mutta verkon saattaisi ensi keväänä pelastaa ja paikata pauloittamalla alaosa verkkoa.

Viereisestä kuvasta lukija voi nähdä kuinka alhaalla on säännöstelemättömän Kyyveden vesi. Se on laskenut kuivan kesän vuoksi lähes metrin josta johtuu, ettei kalaan pääse omasta laiturista neljä metrisellä ja turvallisella veneellä. Siinä toinen osasyy kovan kelin ja pienen venhon extreme- tyyppiseen kalastukseen.

Vasemman puoleinen kuva paljastaa joitakin niistä kivistä, jotka yllättäen putkahtavat pinnalle vedenpinnan laskiessa. Niitä riittää Savossa järvissä ja pelloilla. Tämä aiheuttaa erityiseen varovaisuuteen vesillä temmeltäessä
--------------------------------------------------------------------------------
Meiltä kysyttiin, mistä löytyisi hapansilakkaa synttäreille ja näin vastasi Jaakko Kolmonen:
Hapansilakkaa oli vielä viime vuonna Ruotsin laivoillakin myytävänä. Suomessa en tiedä yhtään myyntipaikkaa. Avaa tölkki veden alla.

Lämminhenkistä kesäaikaa Jaakko3

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2523741
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net