Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 41

--------------------------------------------------------------------------------

Tässä tiedotteessa:
1.Kalakaupan ihanuus ja kurjuus (Jatkokertomus osa 1/?)
2.Seitisimpukat

--------------------------------------------------------------------------------


Kalakaupan harjoittaminen voisi olla aivan kuin mikä muu ammatti
tahansa. Mutta se ei ole. Se kuuluu niin kutsuttuihin elämäntapa-
ammatteihin. Onhan meillä maapallolla elämäntapaintiaanejakin.
Kalakauppias torilla voisi olla tällainen elämäntapaintinaani. Se ei
ole samalla tavoin laskelmallista kuin kalan myynti kiinteällä liikepaikalla,
yrittäjänä joko omassa tai vuokratussa liiketilassa. Toreilla kalaa myyvän
ei tarvitse tuloslaskelmissaan ottaa huomioon erilaisia varauksia,
laajenemismahdollisuuksia, apulaisen palkkauksia eikä kalustojen
poistoja. Paitsi jokaisen toripäivän päätyttyä kalusto on poistettava torilta.
Eikö se alkoholia pimeästi myyvän liikeideana ollut: kun Alkosta haet
pullon ja kulman takana myyt, näet heti paljonko voitat – ja kulut ovat
minimaaliset. Kalakaupan torille voi perustaa pienellä alkupääomalla.

Toreilla kalaa myyvä elämäntapaintiaani on hakeutunut hommaan yleensä
vapaaehtoisesti. Hän on saattanut ennen ammattiin ryhtymistä harrastaa
kalan savustusta, graavaillut ja grillaillut, rasittanut läheisiään omilla
kalaruokaversioillaan. Jotkut ammattiin sotkeutuneet voivat olla
eläkkeelle fyysisesti helposta työstä jääneitä virkamiehiä. Muutamat
harvat kalakauppiaat ovat perineet ammatin. Helsingin silakkamarkkina-
viikolla saattoi nähdä ammattikalastajia jotka olivat tuoneet torille omia
kalajalosteitaan.
Ensi viikolla syvennymme miettimään kalan jakelutietä kuluttajalle.


--------------------------------------------------------------------------------


Seitisimpukat
(neljälle)

Tarvitset:
1 paketti pakasteseitiä
1 tölkki sinisimpukoita omassa liemessään
4 – 6 keskikokoista sipulia
4 – 6 valkosipulin kynttä
1/2 dl rypsiöljyä
muutama mustapippuri
suolaa

Valmistus:
Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa padassa ja lisää siihen
lohkotut sipulit ja valkosipulit.
Sipulien hautuessa leikkaa jäinen kala palasiksi.
Kumoa palat sipulien joukkoon, lisää pippurit ja ripaus suolaa.
Hauduta kannen alla, kunnes kalapalat ovat lähes kypsät ja sipulit
läpikuultavia.
Seoksen vaikuttaessa liian kuivalta, lisää liemi sinisimpukoiden
heti, muussa tapauksessa vasta kypsään ruokaan.
Lopuksi lisää simpukat, joiden annat kuumentua, mutta ei kiehua.

Tarkista ruoan suolaisuus kunhan muistat; että simpukkaliemessä on
suolaa. Ripottele pinnalle silputtua tilliä, persiljaa ehkä ruohosipulia.

Ruoan lisukkeeksi sopii keitetty riisi ja salaatti.

--------------------------------------------------------------------------------

VALINTATALOISSA on muuten kampanjatarjouksena to – pe - la kuluvalla
viikolla elävät sinisimpukat, toivottavasti.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475394
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net