Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomakin.


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 42
--------------------------------------------------------------------------------
Tässä tiedotteessa:

1.. Kalakaupan ihanuus ja kurjuus, osa 2/4
2.. Marsalkan kalaseljanka
3.. Hapansilakkaa haluaville Helsingin Stockmannilta
--------------------------------------------------------------------------------
Kalakaupan jakelutie alkutuottajalta, kalastajalta tai kalankasvattajalta
kuluttajalle on osin järjestäytymätöntä. Keskusliikkeet kuten SOK ja
OTK ja KESKO ovat pääosin luopuneet markettiensa kalaosastojen
ylläpidosta monien siinä piilevien monien ongelmien vuoksi:

1.Kalatiskin liikevaihto on 1.7 - 2.0 % tuoretuoteosaston koko
liikevaihdosta.
2.Kalaa käsittelevää ja myyvää henkilökuntaa on vaikea rekrytoida.
3.Kalan pilaantumisesta aiheutuvat tappiot huomattavat.
Aikaisemmin lihamestarit vastasivat myös kalasta, mutta he eivät
jaksaneet panostaa tuoreuteen vaan asettelivat samoja kaloja myyntitiskiin
useana päivänä peräkkäin, jonka jälkeen samojen kalojen myyntiaikaa
lisättiin se vielä savustamalla. Eihän se näin toiminut.
Edellä mainitut syyt muun muassa aiheuttivat sen, että kalatiskien
hoito annettiin ulkopuolisen, joko yhtiön tai henkilön hoitoon erilaisin
sopimuksin.

Tämä liikehdintä alkoi noin 12 vuotta sitten. Nyt on järjestäydytty

.
KALA LIIKKUU MUTTA NIIN LIIKKUU PÄÄOMAKIN.

Ensin iso Lännen tehtaat osti Kuopion Kalatukun.



Tiedote 13.5.2004

Lännen Tehtaat vahvistaa asemiaan kalanjalostajana
Lännen Tehtaiden Apetit- ryhmä kasvattaa kalapohjaisten tuotteiden
osuutta tuotevalikoimassaan hankkimalla osake-enemmistön Kuopion
Kalatukku Oy:stä.

- Järjestely on luonteva osa Apetitin strategiaa tarjota kuluttajille
hyvinvointia edistäviä ruokailuratkaisuja. Kauppa kasvattaa
edellytyksiämme kehittää markkinoille uusia, entistä helppokäyttöisempiä
kalatuotteita, Lännen Tehtaat Oyj:n toimitusjohtaja Erkki Lepistö sanoo.
Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Lue lisää:
http://www.hovinsalon.fi/index.php?pageid=71&nimi=kalaruokaverkko_kalakauppa



.. Helsingissä 3.10.2006 allekirjoitetun aiesopimuksen mukaan Saaristomeren
Kala Oy, Heimon Kala Oy sekä virolainen Vettel Oü fuusioituvat vuoden 2006
loppuun mennessä ja syntyvä konserni uusine organisaatioineen aloittaa
toimintansa 1.1.2007. Saaristomeren Kalan toimitusjohtaja Juhani Salminen
nousee uuden yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Toimintojen yhteinen
järjestely ja kehittäminen aloitetaan välittömästi.

Lue lisää:
http://www.hovinsalon.fi/index.php?pageid=71&nimi=kalaruokaverkko_kalakauppa


--------------------------------------------------------------------------------


Kippari Kallen pinaattikalaa

Tarveaineet:

600 g kampelafileetä
1 paketti pakastepinaattia
3 dl risotto- riisiä
2 dl kermaa
2 dl omenasiideriä
2 dl maitoa
kaprista
sitruunanmehua
silputtu sipuli
muutama hienonnettu valkosipulin kynsi.



Valmistus:

Kuullotetaan valko-, keltasipuli ja riisi tilkkasessa rypsiöljyä.
Laitetaan uunivuokaan ja lisätään 150 g voissa paistettua pinaattia,
joka maustetaan pippurilla ja timjamilla.
Kaadetaan joukkoon kerma, omenasiideri ja maito.
Maustetaan kampelafileet pippurisuolalla ja ladotaan riisin päälle.
Ripotellaan joukkoon vielä kaprismarjoja ja puristetaan päälle sitruunan
mehua.

Annetaan kypsyä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Lisukkeeksi sopii perunarieska.
©Wiljam Pyy

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2511065
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net