Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.


KALARUOKAVERKKO Jäsentiedote
Vko 43
--------------------------------------------------------------------------------
(Lähetämme nämä tiedotteet edelleen pelkkinä tekstiviesteinä koska monet sähköpostipalvelimat eivät pysty lukemaan HTML- kielellä lähetettäviä tiedotteita.)
--------------------------------------------------------------------------------
Tässä tiedotteessa:
1.. Kalakaupan ihanuus ja kurjuus ¾
2.. Kalakukkoja valmistetaan
3.. Helppo Paella
--------------------------------------------------------------------------------

Viime tiedotteessamme kerroimme siitä valtavasta muutoksesta, joka on tapahtunut suomalaisten, hyvin menestyvien kalanjalostajien ja -kauppiaiden kesken. Onko liikehdintä suurta EU- henkeä vai onko kysymys siitä, että Heimon kala, Saaristomeren kala kuten Kuopion kalatukkukin ovat perheyrityksiä, laajentuneet ja kasvaneet parissakymmenessä vuodessa hallitsemattomaan tilaan. On joko laajennuttava tai pyrittävä ulkomaisille markkinoille.

--------------------------------------------------------------------------------

Shop-in-shop myymälätoiminta, jota Kuopion Kalatukku Oy harjoittaa, on kalatiskin pitoa marketin sisällä. Siinä kalatiskin pito on ulkoistettu, annettu prosenttisopimuksella myynnistä Kuopion Kalatukun hoitoon. Seuranta on helppoa, koska kassojen atk- järjestelmän ansiosta nähdään suoraan päivittäinen myynti euroina. Kalatiskin henkilökunta on tiskin haltijan omaa väkeä, market antaa valon ja lämmön, tilat ja kylmiön tiskin pitäjälle. Kuopion Kalatukku, fuusion
jälkeen Apetit Kala Oy, touhuaa pääosin S- ryhmän marketeissa.

--------------------------------------------------------------------------------


Aiheesta lisää Kalakaupan ihanuus ja kurjuus postituslistan jäsensivuilla.






Olemme aloittaneet Mummon muikkukukkojen valmistamisen. Nälkä ja yhdistyksen talous ovat pakottaneet meidät siihen. Kalakukon EU- nimisuojan hakemusprojektin aikana leivoimme kalakukko yhdistyksen avainhenkilöille pääosin arvosanalla "erinomainen". Tuolloin eräs
sementtikauppias vei kukkoja jopa Kanadaan liikelahjaksi ja menestys oli taattu.


--------------------------------------------------------------------------------


Helppo Paella
(neljälle)

3 broilerin fileetä
1 suuri sipuli
2 pihvitomaattia tai 4 - 5 tomaattia
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
8 sinisimpukkaa tai tölkki säilykesinisimpukoita
4 tl oliivi- tai muuta kasviöljyä
2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
ripaus sahramia tai ½ tl kurkumaa
1 litra kana- tai kasvislientä
150 g pakastettuja vihreitä herneitä
3 dl kuorittuja katkarapuja

Valmistus:
Leikkaa broileri 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
Huuhdo tomaatit ja paprikat, poista niistä siemenet ja silppua malto.
Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Pese simpukat, heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu kylmän veden alla.
Ruskista broileria ja sipulia öljyssä suuressa paistinpannussa noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja kuumenna vielä 2 minuuttia.
Lisää riisi, paprika, valkosipuli, sahrami ja kanaliemi, sekoita. Hauduta kannen alla 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Kääntele joukkoon herneet ja sulatetut katkaravut, kuumenna mutta älä keitä.
Keitä simpukoita 2 - 3 minuuttia kattilassa vedessä tai kunnes ne aukeavat.
Jos käytät tölkkisimpukoita, valuta ne hyvin ja lisää pannulle yhdessä katkarapujen kanssa.

Asettele simpukat riisin päälle ja tarjoa paella välittömästi.

Huom. Tämä ohje kuvallisena on luettavissa kotisivujemme nilviäiset-alasivulla 29.10. alkaen.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2511053
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net