Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...


KALARUOKAVERKKO Tiedote
3.12.2006 klo 14
--------------------------------------------------------------------------------
Silli tuodaan Suomeen Norjan tai Islannin vesiltä ja takavuosina seilasi Suomen lipun alla purjehtinut sillilaiva. Avainsana tuolloin oli Saukon silli Oy. Aluksen nimikin taisi olla Saukko. Nyt yritys on Bauckman ja tuotemerkki Boy- silli.

Enää ei ole omaa alusta eikä silliä tullata Rymättylässä vaan Göteborgissa. Se on EU:n alueen sen kolkan lähin satama ja meillähän on EU:n yhteismarkkinat. Bauckman toki jalostaa silliä Rymättylässä ja myy sitä puolijalosteena, purkitettuna Boy- tuotenimellä.

Tästä voit lukea lisää sillistä.........
Sillin valmistus
Kalan suolauksesta yleensä
Kalanjalostusteollisuus käyttää suolaa, joka ei yleensä ole puhdasta NaCL:ää
(keittosuolaa) vaan se sisältää

muita kemiallisia suoloja (Mg, Ca)
muita liuenneita aineita
epäpuhtauksia (hiekkaa, savea jne.)


Suolatyypit
merisuola
vuorisuola
vakuumisuola
Merisuola,joka on yleisesti käytössä, voi imeä varastoinnin ja kuljetuksen aikana
kosteutta yli 10 %.

Vuorisuola,jonka NaCl- pitoisuus on suurempi kuin merisuolan ja vastaavasti
vesipitoisuus pienempi.

Vakuumisuola. on puhtainta suolaa. Sen vesipitoisuus ja kidekoko ovat pieniä ja kiteiden rakenne on erilainen kuin meri- ja vuorisuolalla.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2507795
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net