Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.


KALARUOKAVERKKO Tiedote
19.12.2006 klo 20.50
--------------------------------------------------------------------------------
Erilaisia mätiherkkuja ei syödä kuin puuroa. Ne sopivat lisukkeeksi lautasen reunalle laatikoiden, sillin, graavilohen ja kinkun kanssa.

Mädit maksavat 30 – 60 euroa/kg, joista kirjolohen mäti lienee edullisinta. Kuriositeettina mainittakoon, että Heinon Tukussa, Helsingissä, maksoi muikun mäti tiistaina (19.12.)8,60 e/150 g. Mateen mädistä sanotaan sen tarvitsevan vuorokauden pakastamisen.
Suolapitoisuus on aika yleisesti 2 % ja pakastetusta mädistä voi niin halutessaan poistaa siihen kondensoituneen veden kumoamalla sulaneen mädin hetkeksi kahvin suodattimeen. Sulatettua mätiä ei saa pakastaa uudestaan.
--------------------------------------------------------------------------------
Tässä ote Tietoisku Kalaruokaverkon postituslistan jäsenien verkkosivuilta:

Irtomätiä olin kalatiskeillä annostelemassa vielä vuosituhannen vaihteessa. Onko tätä "hukkaan heitettyä elämää" vielä irtomyynnissä, mene ja tiedä. 200 g mätiä kotioloissa on paljon.
Tosin kaikki on suhteellista. Joulun aikaan erilaisten smetana-, kerma-, ynnä muiden kanssa valmistamisessa on se ongelma, ettei tavara säily koska se heti syödään. Heh, heh!
Mutta vakavasti ottaen jääkaapissa se kuivaa. Lisäksi maitopohjaisena se saattaa eltaantua. Cavi-Art -värjätyt merilevästä valmistetut "mädit" eivät ole mätiä, mutta esimerkiksi mädille allergiset henkilöt pääsevät niitä nauttimalla tunnelmaan.
--------------------------------------------------------------------------------
Ottakaa kantaa kalakauppaan, joka ei aina ole ongelmatonta. Monilla tiskeillä häärää sopivia mutta ei päteviä henkilöitä.Pakkaako teidän kalakauppiaanne kalat muoviin? Viskooko teidän kalakauppiaanne fileetä kuin koivuhalkoja, puristelee ja taivuttaa sitä keskeltä?
--------------------------------------------------------------------------------
Lähetämme vielä tiedotteen ennen Joulua mikäli esille nousee tärkeää ilmoitettavaa ja yhden tiedotteen ennen Uutta Vuotta.


Rauhallista Joulun alusta.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2523744
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net