Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 2,2006 Pakkaset antaisivat madetta   • Vko 3,2006 Mitä made maksaa?   • Vko 4, 2006 Stockmann herkun kalanhintoja   • Vko 6, 2006 Kalaisat toastit Wiljam Pyy   • Vko 7, 2006 Töölön ruokahuolto ontuu   • Vko 8, 2006, Kalan kypsentäminen   • Vko 9,2006 Merikrotti (Lophius piscatorius)   • Vko 10, 2006 Kaksi merikrottiohjetta Espanjasta   • Vko 11, 2006 Mateen nylkeminen   • Vko 12, 2006 Kaikki ravuista. Osa 1/2   • Vko 13, 2006 Pangasius, kala Vietnamista.   • Vko 14, 2006 Kaikki ravuista. Osa 2/2   • Vko 16 ja 17 2006. Kalastus alkamassa.   • Vko 21, 2006 Pahoittelemme kalan menekkiä....   • Vko 23, 2006 Painonnostaja vai painonvartija   • Vko 25, 2006 Norjalaisella lohella hintapaineita   • Vko 26, 2006 Sadonkorjuun aika   • Vko 30, 2006 Hoki-kalaa Valamossa   • Vko 34, 2006 Saalispäiväkirja 24.8.2006   • Vko 37, 2006 Kilohailit öljyssä- säilyke.   • Vko 38, 2006 Graavilohi vai suolalohi   • Vko 39, 2006 Kokinoma.com- verkkokauppa avattu.   • Vko 40, 2006 Helsingin silakkamarkkinat. Kalaliemi ruodoista   • Vko 41, 2006 Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Vko 42, 2006 Kala liikkuu mutta niin liikkuu pääomatkin.   • Vko 43, 2006 Valmistamme kalakukkoja tilauksesta.   • Vko 44, 2006 Shop-in-shop, Kauppa kaupassa   • Vko 45, 2006 Kalankäsittelykurssit alkavat   • Vko 47, 2006 Joulukalat: sillit, mädit ja lipeäkala.   • Vko 48, 2006 Silli tullataan EU:n alueelle Göteborgissa...   • Vko 49, 2006 Sillisaalis on sokerisuolattava heti pyynnin jälkeen.   • Vko 49, 2006 WWF näyttää vihreää valoa ahvenelle,hauelle....   • Vko 50, 2006 Muna ja munakello samassa kuoressa   • Vko 50, 2006 Suussa sulavaa tietoa   • Vko 51, 2006 Mätiä ei syödä kuin puuroa.   • Vko 51, 2006 (jouluextra) Kalaruokaverkon postituslista.   • Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset 

Vko 52, 2006 Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset


KALARUOKAVERKKO Tiedote
28.12.2006
--------------------------------------------------------------------------------
Vuosi vaihtuu, mutta muuttuuko ruokatottumukset? Tehdäämpä uuden vuoden päätös, jossa luvatan lisätä ruokavalioon yksi viikottainen kalaruoka-annos lisää. Syödään enemmän kalaa, että eläisimme kauemmin syödäksemme enemmän kalaa, Jaakko3.
--------------------------------------------------------------------------------
Mitä onkaan kalan saanto? Kalaa käsiteltäessä siitä jää jäljelle perkeet. Saanto ilmoittaa kuinka paljon kokonaisesta kalasta saadaan fileetä. Eri kaloilla saanto en erilainen.

Montako kiloa kokonaista kalaa tarvitaan, että saadaan fileetä 1 kg?

Ahven 3,6
Hauki 2,4
Kampela 3,8
Kilohaili 2,0
Kirjolohi 1,4
Kuha 2,3
Kuore 2,0
Lahna 2,9
Lohi, taimen 1,4
Made 3,3
Muikku 1,7
Siika 1,7
Silakka 2,5
Särki 3,6
Säyne 2,9
Turska 4,0


Kainalotarina.
Järvenpään S- marketin kalatiskillä vieraillessani eräs MTV3 uutisankkuri halusi nahatonta ahvenfileetä uudenvuoden kutsuille 3 kg. Tiesin saannon suomalaisella ahvenella olevan noin 30 %. ”Tulen sitten tunnin päästä noutaman lähetystä”, hän huikkasi poistuessaan tiskin ääreltä.10 kiloa oli se pyöreän kalan määrä, josta aloin huiskimaan nahatonta ahvenfileetä ja aika tarkasti arvio pitikin paikkansa.
--------------------------------------------------------------------------------

Postituslistamme jäsenien joulutervehdyksiä maailmalta
-------------------------------------------------------------------------------
Joulumieltä täältä Sylvian joululaulun topeliaanisesta maisemasta ja Firenzen laihojen kalatiskien ääreltä.
UUTTA HYVÄÄ VUOTTA - VAALIENKIN MERKEISSÄ:

Martti
--------------------------------------------------------------------------------
Hei

Taman paivan lento peruttu mutta huomenna otetaan uusi yritys. Onneksi sentaan asun Lontoossa. Lentoasemalla (Heathrow) oli hurja naky, ihmiset teltoissa ja itkua kuului ja nakyi.
Valttakaamme turhien kaasujen ja muun saasteen tuottamista talle aralle ja kauniille maapallolle !

Parhain terveisin
Antti
--------------------------------------------------------------------------------

Terve Heikki,
Hyvää Joulun jatkoa ja Uutta Vuotta 2007!
Pyysit pientä informatiota espanjalaisesta joulusta ja tässä tulee yksi
versio:
Jouluaaton atria Huelvassa(Andalucia...ei siis Barcelona,joka sijaitsee
Kataloniassa)

Pöydässä oli:
Kahtalajia jättirapuja
Hummeria (Langostas)
Turskanmätiä majoneesin kanssa (Huevas de bacalao)
Kuivattua tonnikalaa oliviöljyn kera(Mojama)
Kalakeitto (sopa de rape)
Äyriäiskeitto(sopa de marisco)

Kahtalaijia lihaa
Voimakkaasti maustettuja sianlihamakkaroita (Chorizo)
Huelvanseudun erikoiskinkku (Jabugo-pata negra)

Kanaleikkeitä(pollo cocido)

Juustoja Aracenan vuoristosta (Quesos de Aracena)

Jálkiruokakohokas (Flan)
Hedelmiä

Huelva on Atlantin rannalla ja täällä on suuri kalasatama. Kalaa saa joka
sorttia, mutta Aracenan vuoristo takaa myös erinomaiset lihatuotteet.
Jabugokinkkua voi verrata Parman vastaavaan...jotkut pitävät sitä jopa
parempana. Pöÿdässämme ollut kinkku oli 8 kiloinen ja maksoi n. 250
E...saattaa joutua maksamaan parhaista jopa 1000 E!!!!
Muuten historiatietona voi mainita, että Kolumbus(Cristobal Colon) lähti
Huelvasta (Palos de la Frontera) Amerikkaan.
Terveisin
Martti
--------------------------------------------------------------------------------

Stockmann- herkku Helsingissä ilmoitti myyvänsä keitettyä hummeria 19,95/kpl (paino noin 450 g).

Hyvää Uutta Vuotta kaikille toivottaa,

Kalaruokaverkon ylläpito:
Heikki Karjalainen

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475337
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net