Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista


KALARUOKAVERKKO jäsentiedote
10.1.2007 klo 12.20
--------------------------------------------------------------------------------
Erityisesti näin uuden vuoden alussa monet ihmiset haluavat uudistua ja muuttaa elämäntapojaan. Tehdyt uuden vuoden lupaukset liittyvät usein elämäntapojen muuttamiseen ja sitä kautta parempaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Joku meistä on varmasti luvannut laihduttaa ja toinen lopettaa tupakoinnin. Ensin mainitussa hyviä vesiliukoisia rasvoja sisältävällä kalalla kevyesti valmistettuna on suuri merkitys. Lupausten täyttyminen ja elämän tapojen pysyvä muutos lisää hyvinvointia. Ja kun lisäksi kytkemme mukaan tahdonvoiman johon liittyy ajattelutavan muuttuminen, olemme oikealla tiellä..

Meditointi
uudistaa soluja, parantaa unen laatua, kasvattaa hapenottokykyä ja ennaltaehkäisee stressiä
vapauttaa luovuutta
kehittää intuitiota
kohentaa elämänlaatua
voimistaa keskittymiskykyä
vahvistaa immuniteettia
aktivoi elämäniloa ja nautintoa
vaikuttaa myönteisesti ajattelutapaan ym.
--------------------------------------------------------------------------------
Mateen maihinnousu 2007

Saadaanko pulleamahaisia mateita eteläsuomeen kuluvana vuonna lainkaan? Otamme eri puolella Suomea hääriviltä kalakauppiailta asiasta selvän ja otos on kattavampi kuin viime vuonna.
Viime vuonna (2006) Kalaruokaverkon postitusjäsenten tiedotteessa viikolla 3 mateen kilohinnat olivat nämä:


Heikin kala, Kuopio, kauppahalli, 6,00 (mäti) 6,00 (maiti)
Kalaliike Wallin, Turku, kauppahalli, 16,50 (mäti) 12,50 (maiti)
Mikkelin kalaherkku, Mikkeli,
Maxi-Matti (shop in shop- tiski) 10,00 (mikäli olisi ollut)
Reitin kala, Helsinki, Hakaniemen halli 16,00 (mäti)

Toimimme seuraavasti:

Lähetämme lyhyen SMS (Short Message Service) viestin Kalaruokaverkon postituslistan henkilöille perjantaisin 12.1. alkaen ,aina viikon välein kuinka mateen saatavuus lisääntyy pohjoisesta etelään. Lähetämme viestit heille joiden GSM- numerot ovat tiedostossamme. Mukaan ehtivät hekin, joiden gsm- numero ei ole tiedossamme. Lähetä tekstiviesti numeroon 0445614000, ilmoita nimesi ja saat tietoa ensin mateen liikkumisesta ja mikäli tekstiviesti (SMS) koelähetykset onnistuvat, myöhemmin muidenkin sesonkikalojen saatavuudesta. Emme käytä yhteystietoasi mihinkään kaupalliseen tarkoitukseen.
--------------------------------------------------------------------------------

WWF (Maailman luonnonsäätiö) kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista

ankerias
hait
hietakampela
luonnonlohi
punakampela
ruijan pallas
sinievätonnikala (tämän pyyntiä vastaan osoitetaan Ranskassa mieltä ja tähän palataan syvemmin jossain kevään 2007 jäsentiedotteessa)
trooppisten merien katkaravut
turska.

WWF korostaa, etteivät eettiset valinnat ole tylsiä eivätkä mauttomia.
Meitä suomalasia satuttaa eniten luonnonloheen, ankeriaaseen ja jossain määrin turskaan kohdistuvat paineet, sinievätonnikala, hai ja trooppisten merien katkarapu kenties vähiten.
--------------------------------------------------------------------------------

Tässä mietittävää

Suomen Ympäristöministeriön hiljattain valmistuneesta tutkimuksesta.
Maastamme kokonaan hävinneitä kalalajeja ovat sampi ja säkiä eli monni. Järvilohi, joka on jo pitkään säilynyt vain viljelyn varassa, sai luokakseen luonnosta hävinnyt. Uhanalaisiksi luokiteltiin kuusi kalalajia. Periaatteessa uhanalaiseksi luokitteleminen velvoittaa suojelutoimenpiteisiin. Saimaan alueen nieriä katsottiin ainoana kalana äärimmäisen uhanalaiseksi. Itämeren puoleisten jokiemme alkuperäiset lohikannat, kaikki meritaimenkannat ja rantaneula luokiteltiin erittäin uhanalaisiksi.

Saimaan alueen nieriä olisi todennäköisesti jo hävinnyt ilman kalanviljelyä. Emokalasto perustettiin vuonna 1984 aivan viimeisistä luonnosta saaduista nieriöistä. Enonkosken RKTL Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos) yli kymmenen vuotta sitten kasvatuksen joita saivat yksityiset kalankasvattajatkin. Kanta pelastettiin ajoissa. Kalatiskien nieriät ovat siis pääsääntöisesti viljeltyjä nieriöitä (kirjoittajan huomautus). Meritaimenkantoja on yhä Itämereen laskevissa joissa, mutta ne ovat usein hyvin heikossa tilassa. Kaikki seitsemän alkuperäistä meritaimenesiintymää on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi. Selvin uhkatekijä nykyisille meritaimenkannoille on rannikon kalastus.
--------------------------------------------------------------------------------


Ensi viikolla julkaisemme Wiljam Pyyn Kookosuunisilakka- ohjeen.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602196
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net