Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 3, 2007 Öljykatastrofi - norjalaisten kassilohi


KALARUOKAVERKKO Tiedote
16.1.2007 klo 10.55
--------------------------------------------------------------------------------
Öljykatastrofi Norjan rannikolla

Kyproksen lipun alla purjehtiva Server-rahtialus ajoi perjantai-iltana (12.1.2007) karille lähelle Bergeniä ja katkesi kovassa merenkäynnissä. Aluksessa ei ollut rahtia, mutta polttoaineenaan sillä oli noin 580 tonnia raskasta polttoöljyä ja 70 tonnia dieseliä. Aluksen keula hinattiin eilen maihin, mutta mereen ehti Norjan viranomaisten arvioiden mukaan vuotaa jopa 300 tonnia öljyä. Kolme vuotta sitten Bergenin edustalla tapahtuneen Rocknes- rahtialuksen öljyonnettomuuden jälkien siivoaminen tuli maksamaan noin 16 miljoonaa euroa. Rocknes- aluksesta pääsi mereen 470 tonnia raskasta polttoöljyä.

WWF:n norjalaiset vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot ovat valmiit aloittamaan pelastustoimet Norjassa Fedjen saaren edustalla. WWF Norjan pääsihteeri Rasmus Hansson ja mertensuojeluvastaava Nina Jensen ovat olleet paikan päällä lauantaiaamusta asti. WWF suunnittelee yhdessä Norjan merivartioston kanssa rantojen ja öljyyntyneiden lintujen puhdistamisoperaation käynnistämistä. Onnettomuudella on myös vakavia vaikutuksia niin alueen linnustolle kuin kalastus- ja matkailuelinkeinoille. Myrskyiset olosuhteet ovat vakavasti haitanneet öljyntorjuntatoimia tähän asti. Mereen on laskettu öljypuomeja, jotka eivät kuitenkaan ole pystynyt pitämään paikoillaan korkean aallokon heittelemää öljylauttaa. Osa öljystä on jo ajautunut rannoille. Huonon sään vuoksi merellä olevan öljyn liikkumista on mahdoton ennustaa. Paikalliset havaitsivat eilen joitakin öljyisiä lintuja, mutta niiden pyydystäminen mereltä oli toistaiseksi mahdotonta.

WWF:n vapaaehtoiset käynnistivät (15.1.2007) öljyturman jälkeiset siivoustoimet Norjassa. Fedjen saaren edustalla tapahtunut öljyonnettomuus on osoittanut, että Norjan varautuminen öljyntorjuntaan on puutteellista. WWF muistuttaa, että öljykatastrofi voi tapahtua myös Suomessa ja vaatii Suomen öljyntorjuntavalmiutta parannettavaksi.

Pallo on hukassa - tässä meille miettimistä, kalaruoan ystävät. Norjan kassilohet??



Ote on osa WWF:n tiedotteesta 14.1.2007.


--------------------------------------------------------------------------------



Ei sen näin pitänyt mennä. Ensimmäinen SMS- viesti matkapuhelimiin perjantaina 12.1. oli fiasko, mutta tuotetta kehitellään.

--------------------------------------------------------------------------------


Suomen Kuluttajaliitto tutkitutti valmisruokien pakkausmerkintöjä: Suolan määrää voisi monissa tuotteissa vähentää. Tuotteista analysoitiin kokonaisrasva, tyydyttyneet rasvahapot, kokonaisenergia ja suolapitoisuus. Tulosten perusteella pakkausmerkintöjen paikkansapitävyys on hyvä. Suolan kohdalla ilmoitetut tiedot poikkesivat useimmin ilmoitetusta. Kahdeksan tuotteen kohdalla valmistaja ilmoitti mitattua matalamman suolapitoisuuden (ero 0,1-0,2 g). Seitsemän tuotteen kohdalla valmistaja ilmoitti mitattua korkeamman suolapitoisuuden (ero 0,1 -0,4 g). Tuotteiden suolapitoisuus 100 grammassa tuotetta vaihteli välillä 0,6 -1,1 g. Yksikään tuotteista ei ollut vähäsuolainen. Suolan määrää valmisruoissa on perusteltu makutekijöillä. Kuitenkin seitsemän analysoitua tuotetta sisälsi vähemmän suolaa mitä pakkaus ilmoitti. Tämän perusteella voidaan päätellä, että teollisuus voisi alentaa valmisruokien suolapitoisuuksia maun kärsimättä.
--------------------------------------------------------------------------------
Mieltymys makeaan on synnynnäistä, mutta paras janojuoma lapsillekin on vesi. Lapsen nestetarve on jopa suurempi kuin aikuisella, ja lapsi myös reagoi voimakkaammin nesteen puutteeseen. Riittävään veden saantiin kannattaa kiinnittää huomiota. Siis pois sokeripitoiset limonadit lasten ulottuvilta, eritoten kun pullokoot vain jatkuvasti suurenevat. Usein jo alle kouluikäisillä lapsilla on ummetusta, päänsärkyä ja väsymystä. Näihin arkisiin vaivoihin kannattaa kokeilla ensin veden juomisen lisäämistä. Lapsi ei myöskään aina huomaa janoa eikä osaa pyytää juotavaa, joten aikuisen on pidettävä huolta riittävästä veden saannista, ravitsemusterapeutti Pantzar-Seppälä suosittelee. Veden juominen on tottumiskysymys.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602166
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net