Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.


KALARUOKAVERKKO Tiedote
20.2.2007
--------------------------------------------------------------------------------
Paaston jälkeen.

Työskentely näyttöpäätteen ääressä, tv:n katselu, pimeässä tai hämärässä ajaminen, lukeminen ja kevättalven auringossa oleminen rasittavat silmiä. Porkkanan beetakaroteenista muodostuu elimistössä A-vitamiinia, joka on tärkeää juuri silmien, ihon ja limakalvojen hyvinvoinnille. Porkkana on mainio dieetti- ja paastomehu. Se myös edistää rusketusta kevättalven auringossa.

Porkkanassa on paljon ominaisuuksia, jotka edesauttavat hyvinvointia. Porkkana on lempeä vatsalle ja se tukee maksan ruoansulatustyötä sekä edesauttaa sinne kerääntyneiden kuona-aineiden poistossa. A-vitamiinin lisäksi porkkanassa on B1-, B2- ja C-vitamiineja sekä runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, esimerkiksi kaliumia, rautaa, fosforia, kalsiumia, natriumia, rikkiä, magnesiumia ja sinkkiä. Siinä on myös pektiiniä ja tärkeitä rasvahappoja.
--------------------------------------------------------------------------------
S-ryhmä hakee kasvua ulkomailta.
SOK osuustukkukauppaan kuuluva S-ryhmä on sikäli tiensä päässä, että sen eläkkeelle jäävä pääjohtaja Kari Neilimo toteaa:
Seuraajalleni Arto Hiltuselle jää paljon investoitavaa, mutta suuri n osa kasvusta painottuu ulkomaille. Suomessa elämme kypsillä markkinoilla. Lähialueilla, Venäjällä, Baltiassa riittää kyllä tehtävää.
Asiakasomistajia S-ryhmällä on 1,6 miljoonaa ja yksin viime vuonna heitä tuli lisää 127 300. Markkinaosuus päivittäistavarakaupassa on huikeat 35,9 prosenttia.
SOK:n marketkaupan johtaja Antti Sippola puolestaan toteaa:
Alle 400 neliön myymälä on niin pieni, että sinne ei saa riittävän suurta valikoimaa. Ihmisten vaatimustaso kasvaa koko ajan. Jos aukioloajat vapautetaan, me alamme heti suurentaa myymälöitä, jotta valikoimaa saadaan lisää.

Lähde: Kauppalehti 16.2.2007
--------------------------------------------------------------------------------
Kannattaa tutustua mielenkiintoiseen aussipunkkuun.


Yalumba Y Series Merlot on täyteläistä, luumuista ja kevyesti tammista. Se tulee Yalumba Winery -tilalta, joka on Etelä-Australian vanhin yksityinen viinitila. Löydät viinin Alkosta, tuotenumero on 467087, hinta 9,98 euroa.
--------------------------------------------------------------------------------
Virolainen kuhafilee
Virolaisen kuhafileen todellinen alkuperä on vielä varmistamatta, mutta olemme edenneet hieman ja olleet puhelinyhteydessä Tallinnassa asuvaan jo Viron itsenäistymisen aikaiseen tuttavaan. Lyhyen puhelinkeskustelun aikana Riho Maipuu oli vahvasti sitä mieltä, että kaikki kuha jota Suomeen Virosta tuodaan olisi sikäläistä eikä kalaa tuotaisi esimerkiksi Venäjältä, eikä muista Baltian maista. Peipsjärvi antaa hyvin kuhaa.
Ei kuhafileessä mitään vikaa ole. Varteenotettava kysymys sen sijaan on tuodaanko kalaa EU:n alueelle sen ulkopuolelta ja myydäänkö sitä meille suomalaisille virolaisena kuhana.
Odotamme saavamme postilokeroomme tutkimustuloksen Baltian alueen kalatarjonnasta, joka on näinä päivinä valmistumassa ja RKTL (Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos) on luvannut toimittaa järjestöllemme heti sen valmistuttua. Nopea soitto virolaiselle ystävälle Riho Maipuu lupautui oppaaksi, mikäli tunnemme tarvetta lähteä paikan päälle ottamaan asiasta selvää.
--------------------------------------------------------------------------------
Kiinalainen vuosi vaihtui 18.2.2007 koiran vuodesta sian vuoteen.
Kala on kiinalaisten tärkein uudenvuoden ruoka.


Monet asiat ovat Kiinassa symbolisia, niin myös kala. Se symbolisoi sian ohella runsautta ja yltäkylläisyyttä. Kala kuuluu kiinteästi kiinalaiseen uuteen vuoteen samalla tavalla kuin kinkku suomalaisten joulupöytään. Koko perhe kokoontuu nauttimaan erilaisia kalaruokia uudenvuoden aattona. Perinteisenä kiinalaisena lisäkkeenä tarjoillaan luonnollisesti riisiä. Ennen vanhaan kala oli tapana uhrata uutena vuotena, nyt sitä syödään.

Kainalofakta: Uusivuosi on vuoden tärkein juhla kiinalaisille. Nykyään juhla kestää neljä päivää. Ne ovat virallisia vapaapäiviä Kiinassa ja monissa muissa Aasian maissa. Kodit koristellaan juhlaa varten ja sukulaiset vierailevat toistensa luona. Naimisissa olevat sukulaiset ja tuttavat antavat naimattomille pieniä rahalahjoja punaisissa paketeissa. Myös ilotulitteet, lohikäärmetanssit ja uhkapelaaminen kuuluvat kiinalaiseen uuteen vuoteen. Kiinalainen uusi vuosi alkaa normaalisti tammikuun lopulla tai helmikuun aikana. Kiinalaisen kuukalenterin täydellinen kierros kestää 60 vuotta. Se jaetaan viiteen 12 vuoden jaksoon. Kiinalainen kalenterivuosi on alkuaineen ja eläinmerkin yhdistelmä. Identtisesti samankaltainen vuosi on saman eläinmerkin 60 vuotta ennen tai 60 vuotta sen jälkeen ollut vuosi.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2455489
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net