Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi


KALARUOKAVERKKO Tiedote
20.3.2007
--------------------------------------------------------------------------------
Ihmisen tulisi syödä kasviksia ja hedelmiä päivittäin noin 400 - 800 grammaa. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Valmiiden kasvisruokien valikoimat ovat onneksi laajentuneet kaupoissa viime aikoina. Ruokavaliota voi monipuolistaa ja aamiaista keventää esimerkiksi valitsemalla välillä kasvisleikkeleen makkaran sijaan leivän päälle.

Faktalaatikko: Tutkimusten mukaan runsaasti vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä sisältävä ruokavalio vaikuttaa positiivisesti terveyden ylläpitämiseen ja vähentävää riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin. Kasviksissa ja hedelmissä on paljon kuitua, kaliumia, foolihappoja ja antioksidantteja, jotka kaikki suojaavat sydäntaudeilta. Niissä on paljon C-vitamiinia, beetakaroteenia ja magnesiumia. Ne ovat vähäkalorisia, vähäsuolaisia ja sisältävät huipputerveellisiä sairauksia suojaavia fytokemikaalien lähteitä. Tutkimuksissa ei ole pystytty osoittamaan minkään yksittäisen kasviksen olevan toista parempi. Vaikutukseltaan tehokkainta onkin syödä monipuolisesti eri kasviksia.
--------------------------------------------------------------------------------
Leuto talvi haittaa saimaannorpan lisääntymistä, sillä lämmin sää on romahduttanut norppien pesiä. Ilman rantakinoksissa olevan lumipesän suojaa poikaset eli kuutit ovat erittäin alttiita monille vaaroille. Näissä olosuhteissa paras tae kuutin selviytymiselle on mahdollisimman häiriötön imetys. Siksi WWF ja Metsähallitus vetoavat, että Saimaalla liikkujat ottaisivat erityisen hyvin huomioon norppien imetysrauhan tarpeen ja välttäisivät liikkumista Saimaalla ja erityisesti sen selkävesien saarien ja luotojen ranta-alueilla. WWF ja Metsähallitus tarkistavat pesätilanteen lentokoneista viikonvaihteessa.
--------------------------------------------------------------------------------

Olemme postittamassa ”etanapostina” graavikalan valmistajille imutyynyjä, mutta lähetämme näitä kevätlahjoja 2 luokan kirjeinä, ja luonnollisesti heille joiden fyysiset osoitteet meillä on, jonka vuoksi lähetykset kestävät aikansa kunnes saapuvat perille.
--------------------------------------------------------------------------------
Teimme ohjevalikkoon 30.12.2006 muutoksen, jossa nilviäiset ohjevalikon jaoimme kahteen osaan,simpukka- ja osteriohjeet. Nyt olemme jakamassa äyriäiset ohjevalikkoa siten, että erotamme omiksi ohjeikseen rapu-, katkarapu-, taskurapu- ja hummeriohjeet.

KÄYDESSÄNNE KOTISIVUILLAMME SUOSIKAA SPONSOROITUJA LINKKEJÄ, SILLÄ JOKAINEN NAPSAUTUS TUO YHDISTYKSELLEMME MUUTAMAN EUROSENTIN.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602147
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net