Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen


KALARUOKAVERKKO Tiedote
15.5.2007
--------------------------------------------------------------------------------
WWF (Maailman luonnonsäätiö)

Kansalaiset haluavat varmistaa, että kansanedustajien puhe on muutakin kuin pelkkää retoriikkaa. Jokainen kansanedustaja saa oman kopion ilmastonmuutos-elokuvasta Epämiellyttävä totuus. Elokuva näyttää sen tulevaisuuden, joka toteutuu, elleivät päättäjät ryhdy ehkäisemään ilmastonmuutosta jo tällä nelivuotiskaudella. Kaikki kalaruoan ystävät, katsokaa elokuva Neloselta huomenna keskiviikkona 16.5. klo 20.


Testaa, hallitsetko sinä syömisen

Pieni päätös päivässä -verkkosivuilla on julkaistu testi, jonka avulla voi arvioida syömisensä hallintaa. Sydänliitossa kehitetty syömistottumustesti auttaa syömistapojen ja -tilanteiden kartoittamisessa.
Pienipaatospaivassa.fi-sivujen testi pureutuu syömistapoihin ja -tilanteisiin sekä tärkeimpiin terveellisen ruokavalion kulmakiviin. Tottumukset ja erilaiset tilanteet hallitsevat monen syömistä. Vaikka ihmisillä on paljon tietoa terveellisistä ruokailutottumuksista, tunteet ja tilanteet säätelevät todellisia valintoja.

Testaa tästä...

Moni syö väsyneenä huomaamattaan enemmän kuin oli tarkoitus. Toisella tilanne, kuten töistä kotiin palaaminen, laukaisee syömishalun, kertoo projektipäällikkö Tuija Pusa Sydänliitosta.

Napostelusyöminen ja säännöllisen ruokailurytmin puuttuminen vaikuttavat omalta osaltaan myös painonhallintaan. Sivuston testi auttaakin havaitsemaan omia kompastuskiviä syömisessä ja näin kannustaa ruokailutapojen kohentamisessa. Verkkosivuilla voi tehdä muutossuunnitelman, joka auttaa muutoksen toteuttamisessa.

Ruokatottumusten muuttaminen on monelle yllättävän hankalaa. Kevytmaidon vaihtaminen rasvattomaan ja kasvisten lisääminen ruokavalioon kuulostavat yksinkertaisilta valinnoilta, mutta toteuttaminen vaatii selkeitä tekoja ja valintoja, Tuija Pusa sanoo.

Syömisen hallinta ja ruokatottumukset vaikuttavat terveyteen ja elämänlaatuun. Syömiseen ja ruokaan liittyvien valintojen vaikutukset voi tuntea joka päivä muun muassa vireytenä ja jaksamisena. Pitkän ajan vaikutukset näkyvät esimerkiksi painossa. Jo yksi pieni muutos ruokatottumuksissa voi tuoda lisää hyvinvointia elämää.
--------------------------------------------------------------------------------
Tämän viikon valmistusohjeissa on kaikkea kaikille. Ennakoimme koulujen päättäjäisiä, joiden menun teemaksi aiomme ottaa kalan lisäksi äyriäiset. Makoisa kalavoileipäkakkuohjeita vastaanotetaan. Julkaisemme tässä ohjeet katkarapu, sushi ja Kuhaa Walewska II. Kumpi kahdesta Kuhaa Walewska- ohjeesta, tämä vai jo sivuillamme olemassa oleva on se "oikea", jääköön jokaisen kalaruoan ystävän harkittavaksi.

Kalaruokaverkon postituslista

Kalaruoan ystäviä meillä on runsaasti, mutta maksaneita (tukijäseniä) verkossamme aivan liian vähän (9,90 euroa/ kalenterivuosi). Ruokatottumuksia on vaikeata muuttaa. Tiedotteita lähtee lähes kolme sataa viikossa, jonka lisäksi yhdistyksellämme on joitakin kymmeniä VIP- jäseniä (yksityishenkilöitä ja yrityksiä).

Sähköpostiosoitteiden muutoksista saamme silloin tällöin ilmoituksia ja osoitteita muutammekin heti kun joudamme. Postituslistan jäsen, joka lähetit kaksi viikkoa sitten ilmoituksen hävitimme.

Jos tämä tiedote sinut vielä tavoittaa, ilmoita uusi osoitteesi. Pahoittelemme.

Kävijöitä kotisivuillamme 15.5.2007 klo 8.30 oli 23422 (kuluvana vuonna). Kyllä kansa tietää.

160- sivua logistiikkaa.

Erityinen opaskirja elintarvikkeiden kylmäketjun yhdestä heikosta lenkistä, kuljetuksesta, on julkaistu. Tänä päivänä ei riitä, että rekka- tai jakeluauton kuljettaja vain ajaisi nykyliikenteessä autoa henkensä kaupalla viedäkseen tuore-elintarvikkeita alkutuottajalta/jalostajalta, hänellä täytyy olla myös tuotetuntemusta, hänen täytyy tarkkailla kuljettamansa lastin lämpötilaa ja tuoreutta. Tämä ei ole lisärasite, aiemminkin ammatistaan ylpeä auton kuljettaja on sitä tehnyt. Nyt aiheeseen liittyvät ohjeet ja lainsäädäntö on yksien kansien välissä.
--------------------------------------------------------------------------------
Kalatiedon lisääntyessä kotisivujamme uudistaminen on tullut ajankohtaiseksi. Kohdistamme sivumme voimakkaammin suurelle yleisölle entisen jäseninfon sijasta. Lisäksi suunnittelemme aloittavamme näiden tiedotteiden lähettämisen ns. NewsLetter- tiedotteina ja lähettämispäiviksi tiistain sijasta torstain. Tutkimusten mukaan nykyaikana monet valmistavat mielellään kalaruokaa enemmän viikonloppuisin.

Muistakaa, että ostaessamme grillimakkaraa maksamme jokaisen paketin hinnassa myös suuria summia sen mainonnasta.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2598662
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net