Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..


KALARUOKAVERKKO Tiedote
22.5.2007

Joukko kalaruoan ystäviä teki kevätkolean, mutta antoisan veneretken vieden Bona Fide- nimisen purren Joensuusta Pielisjokea Pieliselle Pohjois-Karjalaan. Matkan teimme vain yhteen suuntaan. Tähän on koottu 16.5. – 20.5.2007 välisenä aikana matkaraportti tuosta matkasta.

Yleistä
Erityisesti tähän aikaan vuodesta Pielisjoen pinta on korkealla ja nousee saamamme tiedon mukaan aina juhannukseen saakka. Tämä aiheuttaa voimakkaan virtauksen, joka on navigoitaessa huomioitava. Pielisjoki on leveä, paikka paikoin kapenee sekä mutkittelee, mutta hyvin viitoitettu ja suoritetaanhan vesistössä myös nippu-uittoja. Syväväylällä pysymällä ei nousu Pieliselle tuota ongelmia.

Kahdet sulut matkalla oli vaikeusluokkaa ”helpohko” (Kuurna ja Kaltimo).
Putouskorkeutta kanavissa oli niukasti yli 5 metriä.






Yksityiskohtia


Kuhafileet Joensuun kauppahallista mukanamme kirkonkellojen kumahdellessa aloitimme matkan Pielisjokea pitkin, joista ensimmäinen tehtävä oli nousta siltojen ali pois kaupungista myötäillen Hotelli Kimmelin rantaa. Pielisjoen alajuoksulla saatoimme havaita laajan, paljolti uutta ja vanhaa ranta-asutusta. Kauniita taloja. Lähes kuuden tunnin ajomatkan jälkeen rantauduimme Kaltimonkosken vierasvenelaituriin.



Erityisesti mainitsemisen arvoinen on talon rantasauna. Tilava Kota-kiukaalla varustettu kertalämmitteinen kiuas antoi muhkean pehmeät löylyt, jonka jälkeen ruokailimme.
Valmistamamme kalaruoka oli Kuharullat aurajuustolla, lisukkeina salaatti ja keitetyt perunat.
Kauniita maisemia ja mukavia ihmisiä.

Toisen ajopäivän kohokohdista ensimmäinen oli saada näkökontakti Enocell- paperitehtaaseen, joka sijaitsee Pielisjoen alkupäässä.

(Koli suurenee kuvia napsauttamalla.)










Ohjasimme purtemme läpi kääntösillan. Tulimme kirkasvetiselle Pieliselle ja saatoimme ottaa suunnan määränpäähämme, kokka kohti Kolin vierasvenesatamaa.




Olimme ensimmäinen kesäsesongin 2007 alus Kolilla. Jopa jäiden lähtö Pieliseltä ajoittuu niihin päiviin, mutta paikallisten mukaan oli tänä vuonna viikon etuajassa. Jo kaksi päivää veneessä ilman sanottavaa liikuntaa innoitti veneen miehistön jalkautumaan. Päätimme kavuta jyrkkää Kolin vaaran rinnettä ylös Ukko-Kolille.



Katsomme Pieliselle, sinne josta tunti sitten tulimme.








Joensuun Kalamarkkinat 19-20.5.2007.

Tutustuimme antiin kalamarkkinoiden toisena päivänä.” Leipää ja sirkushuveja” kansa haluaa tuli mieleen aurinkoisena sunnuntaipäivänä Joensuun torilla. Jo viidennet kalamarkkinat oli järjestetty poikkeuksellisesti kauppatorille sataman torin sijasta sataman korjaustyön vuoksi.
Merkillepantavaa oli, että kala eri muodoissaan ei näyttänyt olevan otsikon mukainen pääaihe. Suhmuran Santra soi esiintymislavalla, metrilakritsaa, jäätelöä, työkaluja, perhostelua harrastaville kaupattiin karkkilalaisia perhoja, jopa vaatetavaraa oli myytävänä. Paistetut pikkumuikut lienee jo klassikko kertakäyttötuokkosesta nautittuna, paistettu peruna muikkuyhdistelmä samoin.




Hyvinkääläisen Auvisen kalan savupalvilohirulla maksoi 22,80 e/kg. Täyttä syötävää eikä paha hinta.

Kuvassa Auvisen haukimureke.


Mukava tunnelma ja iloisia ihmisiä.









Kolin satama (kainalotarina)


Kolin vierasvenelaiturin välittömästä läheisyydestä lähtee vesille kaksi kalastukseen soveltuvaa alusta. Trooli on heidän pyydyksensä. Vesille lähdetään 19 - 20 aikaan ja saaliin kanssa tai ilman palataan yhden aikaan yöllä. Kolin vierasvenesatama ja kalasatama on rakennettu osin EU:n tuella.


Emme jaksaneet valvoa voidaksemme ostaa kalastajilta tuoreita muikkuja, emmekä olleet varmoja mutta spekuloimme, että kala jalostetaan savustamalla. Saa paremman hinnan.




Kolin kalastajien kalastusveneet.


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602206
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net