Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.


KALARUOKAVERKKO Tiedote
14.6.2007
--------------------------------------------------------------------------------
Moikka Heikki ja kaikki kalaruokaverkkolaiset!

Olen käynyt viimepäivinä oopperan takana Töölön lahdella ongella ja uskokaa tai älkää, tiistaina (5.6.) sain 480 g painavan karpin, jossa mätiä oli 78 g .


Liotettuani kalaa noin kolme tuntia, fileerasin sen ja paistoin. Jopa oli valkoinen liha ja maukas. Eilen sain 18 kiiskeä, mutta keskimäärin on tullut toista kymmentä pasuria, pikkua -ahvenia, muutama särki ja lahnanpoikanen.
Yksi koukku on jäänyt kiinni oksanhankaan - helkkari kun saisi jonkin sukeltajaseuran putsaamaan rannat niin ei tarvis jännittää, tuleeko polkupyörä vai puistonpenkki.
On mulla mennyt eräskin koukku - no niitähän saa kaupasta mutta harmittaa.
Joku päivä voisit tulla mukaan, olisi palaverin paikka.
Soitellaan -w.p.

Taannoin julkaisimme viikkotiedotteessamme Keittiömestari Wiljam Pyyn kaksi kiiskiohjetta.

--------------------------------------------------------------------------------
Jäätee

Jääteen nauttiminen on monissa kulttuureissa yleistä, mutta Suomessa se on toistaiseksi melko tuntematon juoma. Esimerkiksi Japanissa juodaan kylmää pullotettua vihreää teetä virvoitusjuomien tapaan. Jäätee on kuitenkin viime vuosina kasvattanut suosiotaan virvoitusjuomavaihtoehtona myös meillä ja valikoimat ovat laajentuneet. Kokeilunarvoinen idea kesäpäivän janonsammuttajaksi on kofeiiniton yrttijäätee.

Jäätee soveltuu tarjoiltavaksi mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin ja tilanteisiin. Se on parhaimmillaan terveellinen ja virkistävä janojuoma kesähelteellä, mutta toimii myös mainiona seurustelujuomana illanistujaisissa tai vaikkapa energiaa antavana urheilujuomana. Mökkivieraat on mukava yllättää jollain uudella.
Jäätee on helppo valmistaa itse. Tee valmistetaan normaalisti kuumaan veteen, jonka jälkeen se jäähdytetään ja joukkoon lisätään jääpaloja. Juoman voi makeuttaa oman maun mukaan. Jääteen makeuttamiseen voi kokeilla sokerin sijasta vaikkapa hunajaa.


Jääteen perinteinen valmistaminen
1 litra

Kuumenna 0,5 litraa vettä ja kaada vesi lasiseen kannuun. Lisää viisi teepussia haluamaasi teetä. Hauduta ohjeiden mukaan. Poista teepussit. Makeuta tarvittaessa ja lisää esimerkiksi sitruunaviipaleita ja jääpaloja. Kaada kannuun 0,5 litraa kylmää vettä ja tarjoile. Säilytä jääkaapissa. Jäätee säilyy tavallisesti kylmässä useamman päivän.

Jääteen valmistaminen ilman veden kuumentamista (huom, testattu Celestial Seasonings teellä)
1 litra

Kaada kannuun litra kylmää vettä. Lisää viisi teepussia haluamaasi teetä. Hauduta jääkaapissa 1-2 tuntia. Makeuta halutessasi, lisää jääpaloja ja sitruunanviipaleita tai esimerkiksi mintunlehtiä ja tarjoile.

Poreileva jäätee
(yhdelle)

1 dl valmista teetä
½ - 1 ½ tl hunajaa
½ dl Pommacia tai sitruunalimonadia
tuoretta minttua

Valmista juotavan vahvuinen teejuoma ja mausta hunajalla ja sokerilla. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Pane lasin pohjalle pari jääpalaa ja noin teelusikallinen silputtua minttua. Lisää lasiin tee ja kylmä virvoitusjuoma.
Tarjoa heti.
--------------------------------------------------------------------------------
Talkkuna

Talkkunalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa ja oma uskollinen käyttäjäkuntansa. Se on terveellinen ja helppo täysjyväruoka, jonka käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Osa talkkunajauhoista soveltuu leivontaan ja erilaisiin jälkiruokiin. Talkkunan makuun voi totutella vaikkapa talkkunarahkan avulla.

Kaupan hyllyiltä löytyy nykyisin muutamia erilaisia talkkunajauhomakuja ja jopa talkkunasta valmistettuja muroja. Talkkunaa syödään monesti vanhoja perinteitä kunnioittaen piimän ja viilin seassa tai puurona. Jauhoja sekoitetaan myös puolukoiden ja mustikoiden kanssa eli tehdään talkkunapöperö. Talkkuna ei ole pelkästään iäkkäämpien ihmisten ruoka. Sitä käyttää jonkun verran myös nuorempi sukupolvi.

Talkkuna-puolukka-herkku

0,5 l maustamatonta jogurttia
2 dl Flora Vanillaa vispattuna
0,5 - 1 dl Herkkutalkkunaa
1 dl puolukkasurvosta

maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria
--------------------------------------------------------------------------------
Oletko kesälomalla? Monet Kalaruokaverkon tiedotteiden lukijat eivät lue näitä tiedotteita kesälomalla, joten meitä on pyydetty jäädyttämään osoitteet loma-ajaksi. Ilmoitus meille riittää jos antaa aihetta.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602158
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net