Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Ruokaleivän hinta noussut


KALARUOKAVERKKO Tiedote
11.9.2007


Maatalouden kohonneet kustannukset edellyttävät kotieläintuotteiden tuottajahintojen korottamista heti

Maatalouden kustannukset ovat nousseet viime vuosina voimakkaammin kuin tuottajahinnat. Tämän seurauksena maatalouden tulot ovat laskeneet. Monella tilalla kannattavuus on pudonnut huolestuttavan alhaiselle tasolle.

MTK:n johtokunta vetoaa vakavasti elintarviketeollisuuteen ja päivittäistavarakauppaan, jotta ne tiedostavat maatiloilla syntyneen tilanteen vakavuuden ja keskinäisissä hintaneuvotteluissaan luovat edellytykset tuottajahintojen korottamiseen.






Viljan maailmanlaajuinen hinnan nousu alkaneena satovuonna nostaa ennen näkemättömän voimakkaasti kotieläintuotannon rehukustannuksia. Kustannusten nousua on nyt mahdoton korvata tuottavuuden nousun kautta. Kotieläintilojen tuottajahintoja on välttämättä korotettava, jotta tuotanto voi jatkua häiriöttä ja viljelijä saa hänelle kuuluvan korvauksen työstään.

Kuluttajien etu on kotimaisen korkealuokkaisen tuotannon jatkuminen kestävällä pohjalla. Kestävyyden keskeinen kulmakivi on tuotannon kannattavuus. Hintoja on korotettava ennen kuin tilatasolla tilanne luisuu hallitsemattomaksi ja siitä seuraa häiriöitä kotimaisen maatalousraaka-aineen saannissa.












Kuluttajien ruokamenot käytettävissä olevista tuloista ovat laskeneet tuntuvasti EU- jäsenyyden aikana. Ruokamenot ovat keskimäärin noin 12 % menoista. Ruoan reaalinen hintataso suhteutettuna palkansaajien tulokehitykseen on nyt runsaan viidenneksen alempi kuin vuonna 1995. Tätäkin taustaa vasten hyvinvoivassa Suomessa pitää olla mahdollista nostaa ruoan hintaa tasolle, joka turvaa tuotannon kannattavuuden.












Kalastus jatkui 9.9.2007

Saalispäiväkirja
Verkkoja laskettu 8.9. kaksi tuplaa, yhteensä 120 m pitkä jatta lievän tuulen löyhytellessä Muurmanskin suunnasta, ei kuitenkaan kylmä.

9.9. klo 6.30
3 kpl kuha, yhteensä 4,40 kg. Kalojen yksittäispainot jakautuivat seuraavasti, 2,7;0,7 ja 0,64 kg. Kuha oli komein (suurin) koskaan saamani. Nahatonta fileetä syntyi näistä kaloista 1,8 kg. Saanto ei ollut täyttä 50 % ja sen saattoi aiheuttaa se, että kaksi kookkainta kuhaa olivat niin hyvin syöneitä. Koin kolme metriä korkeat verkot veneen tuhdon yli, jolloin ne puhdistuivat mahdollisesta limasta. Jätin ne kalastamaan samalle paikalle.

10.9. klo 8.30
Kolme lahnaa, alle kiloisia.
Tuulen suunta oli yön aikana kääntynyt Moskovaan päin, itään. Uuden kuun aika (kuu ei näkynyt). Olisiko sillä merkitystä?

11.9. klo 7.15
Kuha 0,63 kg; Siika 0,45 kg; Lahna 0,4 kg. Siiasta tulin erittäin iloiseksi ja aion suomustuksen jälkeen fileerata tämän ”Sauli Niinistön”. Valmistusohjehan löytyy kotisivuiltamme.
Siika oli jäänyt 55 mm silmäkokoiseen verkkoon niin hyvon kun se vain voi jäädä, keskiosasta kiinni ja siinä oli mäti. Pieni määrä, mutta pakastin sen jos saisi lisää lähipäivinä. Perjantaina vieraaksi saapuva yhdistyksemme hallituksen jäsen saisi muun kalaruoan ohella nauttia sipuli-smetana-mätiherkkua.

Nämä kalastustiedot siirtyvät kalanteriviikottain lähetettäviksi koska tiedotteet lähtetetään kesäkauden päätyttyä viikottain tiistaisin. Tällöin kalastustiedot ovat edelliseltä viikolta – silloin kun kalastan. Seuraavassa ensi tiistain (18.9.) kerron kalastuksesta aikavälillä 10 – 16.9. Suomihan siirtyi jo vuonna 1973 noudattamaan Kansainvälisen standarsoimisjärjestelmän (ISO:n) mukaiseen viikkonumerointijärjestelmään. Tämän järjestelmän mukaan viikkonumerointi tarkoittaa aina 7 päivän ajanjaksoa. Viikon ensimmäinen päivä on aina maanantai.

H.K.


Pirkka savusiika on muuten kanadalaista sillisiikaa. Suhtaudutaan siihen varauksella. Apetit vetää myynnistä lämminsavustettua siikaa botulismiepäilyn vuoksi.



                                  
Tuote/ Tuotantoerät/ EAN-koodi

Apetit savusiika
n. 700-1000g/kaikki tuotantoerät/2330101600006
Pirkka-savusiika
n. 700-1000g/kaikki tuotantoerät/2386446300002
Apetit savusiikafilee tupla, ruodoton
500-1000g/kaikki tuotantoerät/2323851200008

EAN-koodin viimeiset numerot vaihtelevat tuotteen painon mukaan.

Saman valmistajan lämminsavustettua siikaa voi olla myös irtomyynnissä vähittäiskaupassa, tukuissa ja suurtalouksissa.
Jo ostetut tuotteet tulee jättää käyttämättä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602198
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net