Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Palellaan sanoi Paellan tekijä


Palellaan sanoi Paellan tekijä

Meillä Suomessa ajanviihteeksi kyllä katsotaan tv- kanavien monenlaisia ruoanvalmistusohjelmia, mutta väittämäni on, että niitä seuraavista ihmisistä painaa ohjeita mieleensä korkeintaan 20 % , puhumattakaan erilaisten aineosien hankkimisesta omaan keittiöönsä. Keittiömestari Veijo Vanamo vuonna 2003 ihmetteli kanssani näitä arveluttavia kokkiohjelmia. Hän totesi Makupalat-nimisen ruokaohjelman olevan lähellä ihmista. Sitähän tekivät Janne Pekkala ja Timo Nykyri. Lisäksi meillä on valtava liikevaihto ruokakirjojen kustannusalalla. Kalliita väripainoksia myydään vuosittain suuret määrät kuin kuumille kiville. Valmistetaanko näiden ohjeiden mukaisia herkkuja? Epäilen prosentin olevan samaa luokkaa kuin tv- kokkien ohjelmissa. Ja kokit nämä kirjatkin usein ovat laativat julkkismaineen aallon harjalla ratsastaen. Seuratkaapa syrjäsilmällä ruokakauppojen kassoilla asioivien hihnalla kulkevia ruokatarvikkeita! Ei gourmetilta näytä.

Tässä linkki 17.6.1992 laatimastani kirjoituksesta Ilta-Sanomiin ”Suomalaisen kalansyöjän profiili”. Etenkin jutun 1. kappaleessa ihmettelin kassajonossa erilaisia ruokatottumuksia.

Lue tästä


Suomen Kalaruoan Ystävät ry:n sivujen kävijämäärä lähentelee neljän vuoden sivujemme ylläpidon aikana 100 000 kävijää, joista enemmistö löytää sivumme kävijästatistiikan mukaan eri hakukoneiden (Google, Webbinfo jne.) kautta. Tämä kertoo siitä, että sivujemme kalaruokateema kiinnostaa kävijöitä, eikä yli 600 erilaista kalamurkinaohjetta ole sivuilla turhaan. Kalaruokaverkkoon liittyneiden määrä on lähes 500 henkilöä. Heistä noin 40 % on katsonut aatteensa sen verran vahvaksi, että ovat Kalaruokaverkon tukimaksun muodossa avustaneet sivujemme yläpitoa. Se määrä on sentään 20 % suurempi kuin aiemmin arvelevani tv- ruokaohjelmia aktiivisesti seuraavat ja ruokaohjeiden mukaisia eineksiä valmistavat. Lisäämme jatkuvasti verkkotunnusten taakse tietoa sivuillemme, miksi siis et sinäkin olisi mukana? Kalaruoan ja yleensä ruoan valmistaminen suomalaisissa kodeissa ja vapaa-ajan asunnoilla tulee väistämättömästi lisääntymään. Todettakoon vielä että Suomen Kalaruoan Ystävät ry:n alatoiminimenä toimivassa Kalaruokaverkossa ei ole palkattua henkilökuntaa, eikä omia toimitiloja. Toimimme täysin aatteelliselta pohjalta lisätäksemme kalan menekkiä kansalaisten ruokavaliossa.

Toinen email-kirjeenvaihto on käyty Keittömestari Jaakko 3( kuten hän usein sukunimensä kirjoittaa) ja näiden sivujen ylläpitäjän välillä. Viesti koskee sienten ystävien sienien säilömistä pakastamalla.

Lue tästä mitä Jaakko3 vastasi…..

Neljänneksi linkiksi olen päättänyt ideksoida tähän yhteistyöhön kanssamme ryhtyneiden Jaakko ja Petri Kolmosen kirjoittamista kirjoista kaksi: Tartu pannuun ja Ruodotonta kalaa. He tukevat toimintaamme edullisella sopimuksella kanssamme. Tukekaa Tekin ja tilatkaa rohkeasti. Jaakko Kolmosen suunnitelemaa keittiö-kalapiikkiä on kolmen-neljän vuoden aikana myyty kohtalaisen hyvin.

Tutustu kirjoihin tästä linkistä…..

Tutustu kirjoihin tästä linkistä





 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602226
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net