Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Sydämellisesti kuituja


Uusia kakkupapereita markkinoilla

Kuvat paranevat napsauttamalla hiiren vasemmalla kuvaa.


Bruno kakkupapereiden tuoteryhmä on täydentynyt juhlavilla kullan ja hopean värisillä kakkupapereilla. Kakkupaperit kestävät rasvaa hyvin, joten ne pysyvät siisteinä kattauksessa.

Valikoimassa on kahta erikokoista lajitelmaa molemmissa metallin väreissä. Suuremmat kakkupaperit ovat halkaisijaltaan Ø 22, 26, 30 cm. Ne sopivat isonkin kakun alle koristamaan juhlapöytää. Toisessa lajitelmassa kakkupaperit ovat halkaisijaltaan Ø 12, 16, 18 cm. Pieniä kakkupapereita voi käyttää myös lasinalustoina. Kakkupaperi on kaunis myös tuikkualustana lasialustan alla. Kaikissa pakkauksissa on 12 kappaletta kakkupapereita, 4 kappaletta jokaista kokoa.

Perhospaperissa kypsyy vähärasvainen ruoka



Perhospaperi on aitoa pergamenttipaperia, jota Ranskassa käytetään kulinaristien suosimassa ”papillote” höyrystys menetelmässä. Menetelmä on erinomainen maukkaaseen, aromit ja maut upeasti säilyttävään, ruoanlaittoon kalalle, vihanneksille jne. Ruoka-ainekset kääritään kostutettuun Perhospaperiin, mikä taitellaan halutulla tavalla ja laitetaan uuniin. Esimerkkejä taittelutavoista löydät kotelosta.


Turun ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat ovat testanneet Bruno Perhospaperin Aki Wahlmanin johdolla. Voipaperin tapaan käytettynä Perhospaperi toimii erinomaisesti esimerkiksi kääreenä suolakalan tai vaikkapa lihan marinoinnissa. Perhospaperin erinomaisiin ominaisuuksiin kuuluu sen hyvä märkälujuus ja hyvä rasvankesto, minkä vuoksi se toimii hyvin ruoanlaiton apupaperina, vuokien vuoraamiseen estäen esimerkiksi makaronilaatikon tarttumisen jne. Perhospaperia voit käyttää myös leikkuulaudan suojana, pursotinpussina ja kostutettuna pitämässä vihannekset ja salaatit raikkaana. Perhospaperia ei ole leivinpaperin tapaan käsitelty silikonilla ja tästä syystä leivinpaperin tapaan käytettynä saattavat paistokset tarttua paperiin. Perhospaperin lämmönkesto on 230 astetta.


Perhospaperi on pakattu koteloon, jossa on paperia 8 metriä. Tuote on biohajoava ja tuotteelle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.

Säilytä liedenympärys siistinä



Bruno paistosuojapaperi on uudenlainen suoja rasvaroiskeita vastaan. Paistosuojapaperi on kuin hengittävä kansi ja samalla se estää rasvan roiskumisen pannulta. Paistosuojan avulla saat pysymään lieden ja liesituulettimen puhtaampana. Paperi on halkaisijaltaan 33 cm, joten se sopii paistinpannuihin ja wokkeihin, joiden halkaisija on max. 31 cm. Sopii myös mikroon. Paperi toimii erinomaisesti pihvin paistossa hengittävyytensä takia ja sitä voi käyttää hyvin myös pihvin vetäytymisalustana. Tuotetta ei voi käyttää haudutuksessa, sillä se imee itseensä kaiken nesteen. Turun ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat Aki Wahlmanin johdolla ovat testanneet Bruno Paistosuojapaperin.


Tuote on valmistettu valkaisemattomasta paperimassasta. Käytön jälkeen sen voi laittaa biojätteisiin, sillä se on biohajoava. Pakkauksessa on 10 kappaletta paistosuojia. Tuotteelle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus.


Kuidun vähimmäismäärästä uusi kriteeri Sydänmerkki-viljatuotteille

Elimistölle elintärkeitä kuituja



Sydänmerkin myöntämisperusteisiin on lisätty yhdeksi kriteeriksi kuidun määrä. Uudistuksen myötä Sydänmerkki viestii entistä kattavammin ravitsemuksellisesti paremmista valinnoista.

Viljavalmisteissa kuten esimerkiksi leivissä ja puurohiutaleissa on yhdeksi Sydänmerkin myöntämisehdoksi määritelty kuidun vähimmäismäärä. Viljavalmisteiden kriteereihin lisätty kuidun määrä on ollut tähän asti ainoastaan lisäkriteeri.

Uuden kriteerin myötä halutaan kiinnittää huomio myös kuidun saantiin. Kansanterveyslaitoksen Finravinto 2002 -tutkimuksen mukaan suomalaisten kuidun saanti on liian vähäistä suositukseen nähden. Miehet saavat päivittäin kuitua noin 22 g ja naiset 18 g, kun suositeltava kuidun saanti on ainakin 25 g päivässä. Viljavalmisteet ovat tärkeimpiä kuidun lähteitä. Esimerkiksi leivästä miehet saavat 55 prosenttia päivittäisestä kuitumäärästään, naiset 44 prosenttia.

Uusi kuitukriteeri koskee viljatuotteista leipiä, näkkileipiä ja aamiaisviljavalmisteita. Näiden tuoteryhmien Sydänmerkki-tuotteissa tulee olla kuitua seuraavasti: leivät ainakin 5 g/100 g, näkkileivät ja hapankorput ainakin 10 g/100 g sekä aamiaisviljavalmisteet ja niihin rinnastettavat puurohiutaleet ja -jauhot ainakin 6 g/100 g. Alusta lähtien kuitu on ollut ehdoton kriteeri pastat ja riisit -tuoteryhmässä, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Leipien tuoteryhmässä myöntämisperusteet on tarkistettu myös rasvan määrän suhteen. Jatkossa näissä tuotteissa sallitaan hieman enemmän rasvaa, jos rasva on hyvälaatuista. Leivän sisältämä rasva voi olla peräisin esimerkiksi kasviöljystä, siemenistä ja kaurasta, joka sisältää muita viljalaatuja enemmän rasvaa. Suomalaisten pehmeän rasvan saanti on edelleen liian vähäistä, joten pehmeä rasva vähäsuolaisessa ja kuitupitoisessa leivässä on hyvä pieni lisä. Riittävän pehmeän rasvan saannin turvaamiseksi leipä kannattaa voidella Sydänmerkki-leipärasvalla.

Sydänmerkki-järjestelmään tehdyt muutokset astuivat voimaan lokakuun alussa, minkä jälkeen käyttöoikeus myönnetään vain tuotteille, jotka täyttävät myös kuitukriteerin. Nykyiset Sydänmerkki-tuotteet, joiden kuitupitoisuus alittaa myöntämisperusteen rajan, voivat pitää Sydänmerkin vuoden 2008 loppuun saakka.

Sydänmerkki-tuotteita jo yli 300

Sydänmerkki elintarvikepakkauksessa kertoo, että tuote on rasvan määrän ja laadun sekä suolan kannalta parempi valinta omassa tuoteryhmässään. Sydänmerkki-tuotteiden määrä kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä niitä on jo 302. Vuonna 2000 käyttöön otetun merkkijärjestelmän vastuutahoina toimivat Suomen Sydänliitto ry ja Suomen Diabetesliitto ry.

Joulukuussa 2006 TNS Gallupin tekemä tutkimus osoittaa, että aikuisväestöstä 82 prosenttia tuntee Sydänmerkin ja 42 prosenttia on tehnyt ostopäätöksiä merkin perusteella.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478683
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net