Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

TIEDOTE 21.12.2007




Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja

Helsingin Wanha Kauppahalli houkuttelee jo nuoriakin asiakkaita.

kirjoitti Kauppalehti 19.12.2007.

Kalakauppiaalle joulu on vuoden kiireisintä aikaa. Helsingin Wanhassa Kauppahallissa kauppias Petri Nätti joukkoineen graavaa kaloja illat ja yöt ja myy niitä päivät.
Melkein kaikki asiakkaat ja heidän toiveensa ovat tuttuja vuosien varrelta. Nätti iloitsee siitä, että myös nuoret ihmiset ovat löytäneet Kauppahallin, eikä hiljaisia viikkoja juuri enää ole.
Kauppahalli on Nätille tuttu jo lapsuudesta. Äiti Marja Nätti on ollut kalakauppias 35 vuotta, ja tekee monet kalakaupan valmisteet yhä itse.
”Meillä on oma linja ja omat tuotteet. Joka vuosi tuomme tarjolle jotain uutta, tänä vuonna on näitä kalahyytelöitä ja savustettua sampea. Kilpailu kovenee, ja tämä on meidän tapamme pärjätä”, Petri Nätti sanoo.
Kalakauppiaan pitää tietää täsmälleen, milloin kala on pyydetty ja mistä se on tullut. Näitä asioita kysytään paljon.
”Esimerkiksi venäläistä kaviaaria emme enää osta, koska sampia salakalastetaan siellä paljon. Kaikki kaviaarimme tulee Ranskasta.”
Kova kuhina käy Kauppahallissakin joulun aatonaattona ja aattona. Nätti muistuttaa, että moni kalatuote säilyy mainiosti useita päiviä, joten sen takia niiden ostamista ei tarvitse jättää viime tippaan.

Kauppatorilla pari kalatelttaa

Wanhan Kauppahallin liepeillä on Kauppatori, jossa kalakauppaa kautta vuoden tekee vielä pari kalakauppiasta.
Jari Tainio on myynyt siellä kalaa 15 vuotta. Kun hän aloitti, torilla oli vielä toistakymmentä kalan myyjää. Tällä viikolla Tainio on herännyt Sipoon–kodissaan jo puoli neljältä, jotta kaikki on ajoissa valmista asiakkaita varten. Jouluna kaupaksi käyvät erityisesti lohi ja siika. Lipeäkalaakin vielä ostetaan, mutta yhä vähemmän.
”Itse en syö joulupöydässä oikeastaan muuta kuin kalaa. Kun on parikymmentä eri vaihtoehtoa, ei siinä kinkkua enää jaksakaan.”
Tainio antaa vinkin lohen paistamiseen:
”Pannulle ohuita siivuja, ne voi paistaa pelkässä suolassa, voita ei rasvaiseen kalaan tarvitse. Lisukkeeksi voi tehdä jonkun kylmän kastikkeen, vaikka kermaviilistä.”

Lähde: Kauppalehti, Pirkko Tammilehto






 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2478645
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net