Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1, 2007 Tuoremätien saatavuudet (taulukko)   • Vko 2, 2007 WWF kehottaa välttämään näiden kalojen ostamista   • Vko 3, 2007 Öljykatastrofi, norjalaisten kassilohi   • Vko 4, 2007 Kalakukko-Le poisson croute/ Poisson et porc .   • Vko 5, 2007 Kalakeitto voitti kalapuikot.   • Vko 6, 2007 JP Chenet on ranskalainen viinibrändi   • Vko 7, 2007 Laskiaisen jälkeen paastotaan   • Vko 8, 2007 Koiran vuodesta sian vuodeksi. Virolaista kuhaa.   • Vko 9, 2007 Laulava kalaruoan ystävä Andalusiasta, Vihreät ruodot...   • Vko 10, 2007 Jos on tarvetta laihtua, vaihda kalaan, se on siinä!   • Vko 11, 2007 Punainen viiva, haukikausi lähestyy.   • Vko 12, 2007 Haukiohjeita, äyriäissivut uusiksi   • Vko 12, 2007 (EXTRA) Kalan Valmistustapoja, keittäminen   • Vko 13, 2007 Eettinen kuluttaminen. Mitä se on?   • Vko 14, 2007 Carne humana, päivä ilman lihaa   • Vko 15, 2007 Kala-, kana- ja lihaliemi- kuutiot me tunnemme...   • Vko 16, 2007 Suolaton kala on kuin talo ilman aitanpolulla astelevaa...   • Vko 17, 2007 Tapas ei ole ateria, mutta Vappuna...   • Vko 18, 2007 Ankeriaan savustaminen, antibioottien tärkeys   • Vko 19, 2007 Ruokaöljyissä löytyy, valmisruokien säilyminen   • Vko 20, 2007 Testaa, hallitsetko sinä syömisen   • Vko 21, 2007 Matkaraportti Pielisjokea Pieliselle..   • Vko 22, 2007 Elintarvikkeet kesähelteellä, uutta perunaa   • Vko 23, 2007 Karjatalouden kasvihuonepäästöt 18 %.   • Vko 24, 2007 Karppia Töölön lahdelta, silliä ja uutta perunaa.   • Vko 25, 2007 Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa Juhannuksena   • Vko 26, 2007 Alko tekee itsensä tarpeettomaksi   • Vko 27, 2007 Kalasta itse kalasi – jää rahaa muuhun.   • Vko 28, 2007 Kalastusraporttti Irlannista   • Vko 29, 2007 Kalansaalis torstaina 19.7. – loistava tulevaisuus   • Vko 30, 2007 Verkkojen kokeminen yli veneen partaan   • Vko 31 2007 Turvalliset elintarvikkeet   • Vko 32 2007 Kasvihuoneilmiö   • Vko 33 2007 Kuluttajalla on oikeus tietää ruuan alkuperä   • Vko 34 2007 Kuluttajat elintarvikeviidakossa,hanke opastaa   • Vko 35 2007 Saimaannieriää kalatiskissä   • Vko 36 2007 Siian kasvatus lisääntyy Suomessa   • Vko 37 2007 Ruokaleivän hinta noussut   • Vko 38 2007 Sammen kasvatus alkanut Suomessa   • Vko 39 2007 Alle kilolla rehua tuotetaan jopa kilo kirjolohta   • Vko 40 2007 Palellaan sanoi Paellan tekijä   • Vko 41 2007 Kalamurekkeet, paistaminen ja hiillostaminen.   • Vko 42 2007 Sydämellisesti kuituja   • Vko 43 2007 Kalassa on proteiineja 14, 23 prosenttia   • Vko 44 2007 Suomalaisten ruokakori uhkaa hupenevia sademetsiä   • Vko 45 2007 Tarunhohtoinen hedelmä   • Vko 46 2007 Saimaannieriä on parhaimmillaan paistettuna   • Vko 47 2007 Sydänliitto myöntää Sydänmerkki-aterian käyttöoikeuksia   • Vko 48 2007 Jouluiloa ilman lisäkiloja   • Vko 49 2007 Palautuspullojen valikoima laajenee 1.1.2008   • Vko 50 2007 Balin ilmastokokouksessa....   • Vko 51 2007 Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Vko 52 2007 Kalaruokaverkon vuoden 2007 viimeinen tiedote 

Tästä voit lukea vuoden 2007 viimeisen tiedotteen. Hyvää Uutta Vuotta







TIEDOTE 29.12.2007







Tiedotteet avattiin ja uusittiin.


Uusi vuosi uudet tuulet. Käyttöomaisuuttamme ovat kala- ja muut ruokaohjeet, mutta tiedottaminen kalasta yleensä ja ympäristöstä ovat yhteistä omaisuutta.



Hyvää Uutta Juustovuotta

Jo karjanhoitoa harjoittaneet Välimeren sivistyskansat keksivät, että juusto on se ravintomuoto, jolla maito saadaan säilymään. Roomalaisille ateria ei ollut juuri minkään arvoinen, jos siihen ei kuulunut juustoa. Ensimmäiset varsinaiset juustonvalmistusohjeet kirjoitettiin Kreikassa noin 3000 vuotta sitten.

(Juustokattaukset suurenevat kuvaa napsauttamalla.)


Tehdään muiden uuden vuoden päätösten lisäksi päätös tutustua ja erityisesti aloittaa enenevässä määrin suomalaisten lähijuustojen nauttiminen. Eikä vain viipale leivän päällä. Juusto gratinoi kalan, juusto+viini kynttilän valossa ehkäisee kaamosta.


Useimmat kasvissyöjätkin herkuttelevat juustolla, ja juusto on yleistymässä myös kulttuureissa, joissa sitä ei aiemmin tunnettu. Esimerkiksi japanilaiset syövät juustoa nykyisin noin kaksi kiloa vuodessa henkilöä kohti.

Kotimaisen maidonjalostaja Valio neuvoo, että ilmastonmuutokseen voi vaikuttaa ostamalla lähellä valmistettuja tuotteita.

(Kuvassa Valio AURA, Valio Turunmaa ja Valio Luostari.)



Punainen sisältää Valio Joulu Oltermannia, pippurista Valio Mustapekka tuorejuustoa ja pehmeästi levittyvää Valio Viola valkosipuli tuorejuustoa; Sinisessä lahjapakkauksessa on Valio Ritari kermajuustoa, Valio AURA sinihomejuustoa ja Valion 100-vuotisjuhlan kunniaksi kehitettyä Valio Finlandia juustoa; Vihreään pakkaukseen puolestaan on kääritty itkevää Valio Mustaleima emmentalia, voimakasaromista Valio AURA Gold sinihomejuustoa ja Valio Brie valkohomejuustoa.


(Kuvassa Valio brie, Valio AURA, Valio emmental ja Valio Turunmaa

Herkutteluhetkiin uusi tuorejuusto

Kuohkeaksi vaahdotettu Valio Viola Premium on uutuus, joka sopii niin pieniin kuin suurempiinkin herkutteluhetkiin: hyvän leivän, patongin ja bagelin päälle, kasvisten ja hedelmien kanssa.

Valio uskoo uuden tuotteen kiinnostavan myös niitä kuluttajia, joille tavalliset tuorejuustot ovat jääneet tuntemattomammiksi, koska se laajentaa tuorejuuston käyttömahdollisuuksia ja innoittaa kokeilemaan sitä uudenlaisissa käyttötarkoituksissa. Valio Viola Premium tuorejuustoissa on kolme eri makuvaihtoehtoa, ne ovat vähälaktoosisia HYLA® tuotteita ja rasvaa niissä on vain 12 prosenttia.

Tiesitkö, että


  • noin kaksi kolmasosaa Suomessa kulutetuista juustoista on kotimaista, kolmasosa tuontijuustoa
  • juustotuoteryhmän vähittäiskauppamarkkinoista Suomessa Valion osuus on lähes 60 prosenttia
  • juustot kasvattavat luustoa ja suojaavat hampaita; juustosta saa runsaasti kalsiumia ja se on hyvälaatuisen proteiinin lähde
  • juustosta saa kalsiumin lisäksi myös muita kivennäisaineita ja se sisältää A- ja D-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja
  • vähittäiskauppojen myyntitilastojen ykkösbrändi Suomessa on leivänpäällisjuusto Valio Oltermanni
  • herkuttelujuustojen myynnistä noin 45 prosenttia ajoittuu syyskaudelle ja marras-joulukuu on niiden huippusesonkia
  • suosituimpia herkuttelujuustoja ovat sinihomejuustot, joista ykkönen on vuonna 1935 markkinoille tullut Valio AURA® juusto
  • myydyimpien herkuttelujuustojen listalla ovat myös Valio Mustaleima ja Valio Viola Mustapekka tuorejuusto
  • Suomessa juustoa on tehty jo ainakin 1500-luvulla; teollinen valmistus alkoi 1856, kun sveitsiläinen juustomestari Rudolf Klossner kutsuttiin Sippolan Hoviin valmistamaan emmentalia
  • Valio on valmistanut juustoja sata vuotta; vuonna 1905 perustettu suomalainen maidonjalostaja aloitti emmentalin valmistuksen 1908
  • Suomen Juustonvalmistajain Yhdistyksen valitsema juustomestari on ETM Anja Pölönen, joka työskentelee Valion tehtaalla Joensuussa

Säilytä juusto oikein

Juusto pitää säilyttää kylmäketjua katkaisematta tarjoiluun asti kuten muutkin maitotuotteet.
Juustojen parasta ennen -päiväys ei tarkoita viimeistä käyttöpäivää. Kylmässä ja avaamattomana säilytetyn juuston voi useimmiten nauttia vielä parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin, mikäli juuston ulkonäössä, hajussa ja maussa ei ole havaittavia muutoksia.

Vaikka juustot eivät kovin herkästi pilaannukaan, useita tunteja niitä ei ole hyvä pöydällä pitää, vaan ne kannattaa nostaa välillä kylmään. Jos juustot ovat unohtuneet pöydälle yön yli, nauti ne nopeasti, sillä pitkään lämpimässä olleita juustoja ei ole hyvä säilyttää jääkaapissakaan enää kovin pitkään.



TAKAISIN


Tästä löydät tuoreimmat kalaruokaohjeet:

Kainuulainen lohikeitto

Muikkukäristys

Ja kauniiksi lopuksi vuosien takainen, mutta aina maukas Uuden Vuoden suosikki ehtooruoka:

Savukalasoppa

INFO:

Olemme postittaneet tänään (28.12.2007) ensi vuoden uusille Kalaruokaverkkoon ilmoittautuneille Jaakko Kolmosen kalapiikit. Asianomaiset, tarkkailkaan postianne.




Kaikki eivät pidä kylmästä, mutta made pitää. Nyt kaikki peukut pystyyn, että saisimme hyvät madekelit. Jokavuotinen madekeitto ja blinit odottavat ja ohjepankkimme on valmiudessa.


TAKAISIN




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475387
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net